Laura
Kan ik je helpen?
- X
Laura
Laura is verbonden!
Hey! Ik ben Laura, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk

Vanaf 1 juli rookmelder verplicht in iedere woning

26 April 2022

  • Het is je juist wel of niet ontgaan dat vanaf 1 juli een rookmelder verplicht is in elke woning, minimaal één per woonverdieping. Dit was al sinds 2003 het geval voor nieuwbouw, maar binnenkort dus ook voor alle bestaande woningen. Wij vertellen je hoe het precies zit met de nieuwe regels en hebben ook twee uitstekende oplossingen voor je.

    Een rookmelder kan het verschil betekenen tussen leven en dood

    Voor iedere bouwlaag is een rookmelder verplicht. Daarnaast moeten besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt uitgerust worden met een rookmelder. De meeste slachtoffers vallen ‘s nachts door het inademen van rook. Daarom is het uitrusten van je woning met voldoende rookmelders essentieel. De rookmelders detecteren de rook en alarmeren je, wat in het meest extreme geval het verschil kan betekenen tussen leven en dood.__

    Welke rookmelder is geschikt?

    Het is al even wennen dat een rookmelder verplicht wordt, maar welke zijn dan geschikt? In principe volstaat een melder met batterijen. We raden echter niet aan om een rookmelder aan te schaffen waarvan de batterij na een jaar vervangen moet worden. Een batterijduur van 10 jaar is vele malen beter, zeker voor een waarschuwingsproduct.

    Aanrader nummer één: de design rookmelder

    Wij hebben niet zomaar een rookmelder voor je. Met een dikte van slechts 2,3 cm en een stijlvolle afwerking gaat deze compacte rookmelder moeiteloos op in ieder interieur.
    design rookmelder
    Niet voor niets is deze rookmelder bekroond met twee prestigieuze awards voor het design:

    ● Red Dot Design award: een internationale prijs die sinds 1955 uitgereikt wordt
    ● IF award: een internationale prijs die sinds 1954 wordt uitgereikt

    Batterijen & optische sensor gaan tien jaar mee

    Deze rookmelder beschikt over een lithium batterij die maar liefst 10 jaar meegaat, zoals aangeraden. Ook de hoge kwaliteit optische sensor heeft een levensduur van 10 jaar, waardoor je de komende 10 jaren verzekerd bent dat je direct gealarmeerd wordt als er rook of brand in huis is. Grote kans dat de rookmelder verplicht blijft gedurende al die tijd. Ten slotte wordt de rookmelder geleverd met 10 jaar garantie.

    Zonder gereedschap te monteren

    Deze compacte rookmelder is geschikt voor wand- en plafondmontage. Dankzij de handige magneetstrips is het monteren een fluitje van een cent. Plak een magneetstrip op het plafond en een strip op de rookmelder, plaats de strips op elkaar en je bent weer een stap dichter bij een brandveilige woning zonder gebruik van gereedschap.

    Aanrader nummer twee: de optische rookmelder van Grundig

    Deze optische rookmelder van Grundig werkt op batterijen en is VDS-gecertificeerd (een vooraanstaand Duits veiligheidskeurmerk). Hij heeft een testknop, zodat je op ieder moment kunt achterhalen of hij het nog goed doet en een pauzeknop om het geluid uit te schakelen. Ook zit er een indicator op die meldt wanneer het batterijniveau te laag is.
    grundig rookmelder

    Waar plaats je de rookmelders?

    De beste plekken om rookmelders te plaatsen zijn in de hal of op de overloop. Vaak zijn dit namelijk de vluchtroutes in huis als er brand uitbreekt. Wil je maximale beveiliging, hang dan een rookmelder op in iedere ruimte.

    Een rookmelder is van cruciaal belang voor de vroege detectie van brand in jouw woning en kan het verschil tussen leven en dood betekenen. Branden kunnen op verschillende manieren en in elke kamer van je huis ontstaan. Met een rookmelder is de eerste belangrijke stap naar de veiligheid van jouw gezin gezet.

    Terug
wolkje



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

Gillette Scheermesjes

13,49

MEGA-PACK Toiletpapier - 64 Rollen | 3-laags

39,99

17,99

70-PACK Batterijen | AA & AAA

59,99

12,99

Maak een keuze