Laura
Kan ik je helpen?
- X
Laura
Laura is verbonden!
Hey! Ik ben Laura, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk

Telescopische wasborstel als veelzijdige schoonmaakkracht

26 April 2022

  • Zoals slechte reclamespots en voice-overs van foute tv sales het zouden zeggen: “hardnekkig vuil” op nauwelijks of niet te bereiken plekken, daar word je niet vrolijk van (daarin hoor je dan weer de stem van hygiënefanaat Rob Geus). We hebben er allemaal mee te maken en ook vrijwel niemand heeft zin om dat soort vuil aan te gaan pakken. Maar wat als het een heel stuk makkelijker gemaakt wordt en het, zeker op een zonnig dagje met strakblauwe lucht en een lekker muziekje, ineens best een heel haalbaar klusje is?

    Van 'heksenbezem' naar telescopische wasborstel

    Die haalbare klusjes danken we aan de uitvinding van de telescopische wasborstel. Dat is dus niet zoals een bezem enkel een borstel met lange steel eraan, maar eentje die ook nog eens uitschuifbaar is om nóg langer te worden. Dat varieert per exemplaar van wel twee, drie, vijf tot meer dan tien meter. Het is ooit ergens begonnen met het ontstaan van oneindig veel borstels: voor de afwas, voor ons haar, onze nagels, tanden en voor het toilet, voor kleding, katten, honden, paarden, koeien en meer. En de meesten kennen de nostalgische, houten bezemsteel met buigzame takken wel (waar naar verluidt heksen op rondvlogen). Zo ontstond er dus heel vroeger al een ‘borstel’ om buiten de boel aan te vegen. De telescopische wasborstel is een nog slimmere variant van onze moderne bezem, waarmee je op hoogte én op afstand vuil weg kunt schrobben en tegelijkertijd water kunt (blijven) aanvoeren tijdens het schoonmaken.

    Telescopische wasborstel met zeepdispenser

    Er zijn ook telescopische wasborstels inclusief zeepdispenser, zoals deze. Een enorm handig extraatje, want een telescopische wasborstel van vijf meter of meer dip je echt niet snel even in een emmer met sop. Bovendien kun je ‘m ook nog verstellen met een hoekadapter.
    verstelbare hoek
    Handig voor horizontale oppervlakken op hoogte! Oftewel, een wasborstel met zeepdispenser en verstelbare hoekadapter is de meest praktische en veelzijdige schoonmaakkracht die je je maar kunt wensen. Hoe veelzijdig? Screen of lees nog even verder!

    Leef je veelzijdig uit met een telescopische wasborstel

    Een telescopische wasborstel is zo’n item waar je totaal niet gepassioneerd je zinnen op zet, maar dat je na aankoop en gebruik echt niet meer wil missen. Logisch, want je kunt er zoveel op een veel plezierigere wijze mee schoonmaken. Misschien wel meer dan je tot nu toe zelf bedacht hebt, dus we helpen graag een handje:

    1. Camper/Caravan

    caravan schoonmaken
    Wie het nog niet gedaan heeft, kan met een telescopische wasborstel nog in alle hoeken en gaten van de camper en caravan komen om deze startklaar te maken voor de eerstvolgende vakantietrip in binnen- of buitenland. Juist het dak schoonmaken, wat je normaal wellicht (liever) overslaat, is met een lange steel en de verstelbare hoek geen enkel probleem voor de telescopische wasborstel. Neem ‘m mee op vakantie, om wanneer nodig meteen even een opfrissende poetsbeurt in te lassen. Bebost gebied, vogelpoep, opspattend modder en meer liggen immers altijd op de loer.

    2. Gevels en kozijnen

    Bij ieder huis hoopt er tegen de gevel vuil en alg op, vooral lekker hoog bovenin, onder de dakgoot. Daar kom je niet zomaar bij en zo’n klusje klaren op een ladder is behalve uitdagend zelfs best gevaarlijk. Zeker op respectabele leeftijd. Dus schrob de hele gevel en de kozijnen op de eerste en eventueel tweede verdieping bijna moeiteloos schoon met een telescopische wasborstel.

    3. Boot

    boot schoonmaken met telescopische wasborstel
    Ben je een van de gelukkigen die een eigen boot heeft om lekker mee te varen? Pleziervaart is volop genieten, alleen de boot heeft wel onderhoud nodig en daar hoort de schoonmaak ook bij. Weer zo’n klusje dat met een telescopische wasborstel prima te klaren is.

    4. Glazen uitbouw/serre

    Heb je een serre of een uitbouw van glas? Dan is één van de grootste pluspunten de hoeveelheid licht en ruimtelijkheid die je ervaart, ook nog binnen in huis. Hoe viezer het glas echter wordt, hoe minder licht en uitzicht er in de praktijk is. Zeker het dak van een glazen uitbouw is binnen de kortste keren erg smerig. Ook dat verhelp je gemakkelijk met een telescopische wasborstel van minimaal vijf meter. Ook een houten tuinoverkapping kun je prima schoonmaken (en houden) met deze schoonmaakkracht.

    5. Oppervlakken van asfalt, beton, marmer, (bak)steen

    Heb je oppervlakken van beton, asfalt, baksteen of wellicht marmer? Bijvoorbeeld de vloer van de bijkeuken of garage, stallen, een oprijlaan of eigen zwembad. Ondergronden en vloeren van dergelijke materialen reinig je ook fluitend met een telescopische wasborstel.
    oppervlakken reinigen

    6. Zonnepanelen op het dak

    Zonnepanelen werken het meest optimaal als ze iets schuin staan en niet plat liggen. Maar of ze nu plat liggen of schuin omhoog staan, dankzij een verstelbare hoek kun je zonnepanelen die langs de dakrand gelokaliseerd zijn eenvoudig reinigen met de wasborstel inclusief water en zeep.

    7. Grote (en kleine) voertuigen

    Eigenaar van een of meerdere bestelbussen of zelfs een vrachtwagen? Ook die schrob en poets je weer blinkend schoon. Pas wel op dat je geen lak beschadigt en spoel altijd eerst voor, zodat het vuil en zand dat op het voertuig aanwezig is er afspoelt en dus geen schurende werking krijgt.

    We hebben absoluut niet alle denkbare scenario’s beschreven, kunt u of kun je nagaan! Dus aarzel niet (meer) en koop deze telescopische wasborstel met zeepdispenser en verstelbare hoek. Waarschijnlijk bent u of ben je immers geïnspireerd genoeg om nu te weten waar u of jij een telescopische wasborstel allemaal enorm handig voor kunt gebruiken. Gemak dient de mens en frisse, schone materialen, spullen en ruimtes tillen het dagelijks (zomer)leven toch naar een hoger genotsniveau.

    PS: Is een kleinere variant genoeg met een steel tot ongeveer 1,5 meter? Voor een bestelbusje of tuintegels, bijvoorbeeld? Bekijk dan eens deze hoge druk waterbezem.

    Terug
wolkje



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

Gillette Scheermesjes

13,49

MEGA-PACK Toiletpapier - 64 Rollen | 3-laags

39,99

17,99

70-PACK Batterijen | AA & AAA

59,99

12,99

Maak een keuze