Laura
Kan ik je helpen?
- X
Laura
Laura is verbonden!
Hey! Ik ben Laura, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk

Gordijnen kopen: waar moet je op letten?

10 November 2021

  • Sta je op het punt om gordijnen voor je huis te kiezen, of heb je binnenkort nieuwe nodig? Je zou denken dat dit een vrij eenvoudige stap is, maar wist je dat er veel dingen zijn om te overwegen? Nee, het budget is niet het enige criterium. De gordijnen die je kiest zullen er een tijd hangen, dus zorg ervoor dat je de juiste kiest. Hieronder staan een aantal criteria waarmee je rekening moet houden voordat je gordijnen koopt.

    De juiste gordijnen voor je interieur

    Voordat je zelfs maar op zoek gaat naar de perfecte gordijnen, is het een goed idee om al enkele ideeën op papier te zetten. Het type kamer is uiteraard doorslaggevend. Een woonkamer vraagt vaak om sfeervolle raamdecoratie, terwijl je in een slaapkamer het liefst gaat voor verduisterende en isolerende gordijnen. Houd ook rekening met hoe de kleur matcht met de rest van de ruimte en hoe zwaar of juist licht de gordijnen zijn.
    slaapkamergordijnen

    Kies de beste stof voor de ruimte

    Met zoveel verschillende gordijnstoffen beschikbaar is het moeilijk om zeker te weten dat je de juiste stof kiest voor jouw kamer. Verschillende stoffen zijn ideaal voor verschillende kamers. Polyester gordijnen werken bijvoorbeeld goed in slaapkamers, maar worden niet aangeraden in keukens omdat het materiaal ontvlambaar is en geuren absorbeert. Linnen daarentegen is wel een geweldige stof voor keukengordijnen.

    Meten is weten

    Eén van de belangrijkste stappen bij het selecteren van de juiste gordijnen is zorgen dat je de juiste afmetingen hebt. Slecht passende gordijnen kunnen een anders mooi ingerichte kamer er slordig uit laten zien. Je kunt jouw gordijnen opmeten door deze vijf eenvoudige stappen te volgen:

    ● Bepaal de montagetechniek
    ● Bepaal de lengte van de gordijnroede
    ● Kies je gordijnlengte
    ● Meet de breedte
    ● Meet de hoogte
    Rolmaat

    De hoogte van de gordijnroede is cruciaal

    Gordijnroedes zijn de sleutel tot een mooie raambekleding. Wanneer ze te hoog of te laag zijn geplaatst, of de verkeerde maat voor jouw raam hebben, ziet dat er over het algemeen niet fraai uit. De regel is dat ze 10 tot 15 cm boven het raamkozijn worden gemonteerd, waardoor jouw ramen er optisch groter uitzien. Heb je een extra hoog plafond? Dan kun je de gordijnroede nog hoger hangen. Denk dan aan twee derde van de hoogte tot het plafond.

    Gordijnen ophangen

    Voordat je je gordijnen gaat ophangen, is het belangrijk dat je weet waar je aan begint. Gordijnen plaatsen is niet moeilijk, maar vereist wel wat voorbereiding vooraf. Dit zijn de basisstappen voor het installeren van gordijnen:

    ● Markeer waar jouw beugels zullen komen
    ● Boor de gaten
    ● Bevestig de klemmen
    ● Plaats de rails en eventueel de runners
    ● Bevestig het gordijn aan de roede

    Of je nu op zoek bent naar gordijnen voor in de keuken, woon- of slaapkamer, er is genoeg om rekening mee te houden. Denk aan de lengte, voering, kwaliteit, kleur en het ontwerp. Er is ook de vraag of ze op maat moeten worden gemaakt of kant-en-klaar kunnen worden gekocht. In dat laatste geval hebben wij een aantal fantastische suggesties voor je. De gordijnen zijn van prima kwaliteit, geschikt voor verschillende ruimtes en ook nog super voordelig verkrijgbaar.

    Terug
wolkje



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

Gillette Scheermesjes

13,49

70-PACK Batterijen | AA & AAA

59,99

12,99

Maak een keuze