Laura
Kan ik je helpen?
- X
Laura
Laura is verbonden!
Hey! Ik ben Laura, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk

De elektrische step: het vervoermiddel van de toekomst

05 November 2021

  • Welke elektrische step mag op de weg?

    Er is op dit moment geen enkele elektrische step waarme je in Nederland op de openbare weg mag. Dit betekent dat je enkel in je tuin of op een oprit of ander privéterrein gebruik mag maken van een elektrische step. Bijna alle e-steps waarmee je mensen in Nederland op straat ziet rijden, zijn officieel verboden.

    In steeds meer wereldsteden zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld: elektrische steps*. Ze zijn stil, compact, brengen je in stijl van punt A naar B en ze zijn ook nog eens ecologisch verantwoord. De E-step is hét vervoermiddel van de toekomst en die toekomst is nu.

    Wat is een elektrische step?

    De elektrische step is een hybride tussen een E-bike en een step en wordt aangedreven door een kleine elektromotor met batterij. Deze batterij kun je eenvoudig opladen, waarna de meeste E-steps weer zo’n 10 tot 30 kilometer mee kunnen. De step is voorzien van een treeplank waar je op staat, een stuur met grepen, een gashendel (zoals op een scooter) en twee wielen. Verder heeft de E-step ook nog twee remmen en licht aan de voor- en achterzijde.

    Hoe werkt een E-step precies?

    De step wordt bediend via het stuur, met een push & pull systeem. Als je het naar voren duwt, geef je gas en trek je het naar je toe, dan rem je af. Je kunt er ook voor kiezen om de step handmatig, met pedaalkracht, voort te duwen. Het opladen is super eenvoudig. Je steekt de lader in het stopcontact en elektricitiet en tijd doen de rest. Sommige E-steps zijn zelfs via USB op te laden.

    De 10 grootste voordelen van een E-step

    1. Eenvoudige montage
    Een elektrische step is eenvoudig te monteren. De meeste modellen kunnen in slechts tien minuten worden gemonteerd, vooral de opvouwbare modellen. Gewoon uitvouwen, de handgrepen bevestigen, de batterij opladen en gaan.

    2. Ze brengen je veel plezier
    Kind met step
    Wil je je weer kind voelen? Het bezit van een E-step is een manier om de goede oude tijd van rijden in de openlucht te herbeleven, terwijl de wind door je haren waait. We verdienen allemaal af en toe een beetje plezier, toch?

    3. Makkelijk te parkeren
    De meeste elektrische steps zijn klein en licht genoeg om in jouw kantoor, in een schoolkluis of in een boodschappenwagentje te passen. Maar als je je elektrische step toch moet parkeren, heb je genoeg opties. Fietsenrekken zijn vrijwel overal en veel fietssloten kunnen worden gebruikt om jouw step te beveiligen.
    parkeren

    4. Tijdbesparend
    Doordat een step klein en makkelijk te bedienen is, navigeer je makkelijker door het verkeer. Zo kom je sneller op de plekken waar je moet zijn.

    5. Geen rijbewijs nodig
    Een ander voordeel is dat je geen rijbewijs nodig hebt om op een elektrische step te rijden. Verder is er geen helm nodig en hoef je ook geen kenteken aan te vragen.

    6. Gemakkelijk draagbaar
    Een elektrische step is meestal licht genoeg om mee te nemen in de bus, trein of metro. En sommige kunnen eenvoudig worden opgevouwen, zodat je ze in compacte ruimtes kunt opbergen.
    Vouwstep

    7. Milieuvriendelijk
    Omdat ze elektrisch zijn, stoot een elektrische step geen CO2 uit in de atmosfeer. Hoe minder CO2, hoe beter.

    8. Onderhoudskosten
    Het onderhouden van een elektrische step is vele malen goedkoper dan het onderhoud of zelfs bezit van een motor of auto.

    9. Ze zijn elektrisch
    Nee serieus, dit is een enorm voordeel. Elektrische steps zijn goedkoper in gebruik in vergelijking met traditionele scooters en E-bikes. In plaats van in je auto te springen voor korte ritjes en snelle boodschappen, spring je op je elektrische step.

    10. Ze zijn betaalbaar
    betaalbaar
    Een elektrische step kost zeker veel minder dan een motorfiets of een auto. Je kunt een high-end step hebben voor slechts een paar honderd euro.

    De E-step in cijfers:

    ● De meeste steps kunnen volledig opgeladen tussen de 10 en 30 km mee.
    ● De maximumsnelheid zitten vaak tussen de 10 en 25 km p/u.
    ● Ze wegen tussen de 7,5 en 15 kg.
    ● De meeste hebben een draagkracht van 100 kg en in uitzonderlijke gevallen van 120 tot 150 kg (tip: houd altijd rekening met het gewicht van je bagage).
    ● De bandenmaat is normaal gesproken tussen de 5 en 12 inch (tussen 12 en 31 cm).

    De trend lijkt maar in één richting te gaan: omhoog! De elektrische step neemt langzaam maar zeker ons straatbeeld over en dat is een positieve ontwikkeling. Het is onze verantwoordelijkheid om te denken aan de toekomst van onze mooie planeet en hoe minder CO2-uitstoot we veroorzaken, hoe beter. Ben jij op zoek naar een uitstekende, zeer betaalbare E-step? Klik dan hier en voor je het weet, rij jij positief de toekomst in!

    *Let op: in Nederland zijn elektrische steps niet toegestaan op de openbare weg.

    Terug
wolkje



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

Gillette Scheermesjes

13,49

70-PACK Batterijen | AA & AAA

59,99

12,99

Maak een keuze