Laura
Kan ik je helpen?
- X
Laura
Laura is verbonden!
Hey! Ik ben Laura, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk

7 Planten die je leven zullen verrijken

22 December 2021

  • Kamerplanten verbeteren niet alleen het algehele uiterlijk van een ruimte, maar het is aangetoond dat ze een positieve invloed hebben op de stemming, de creativiteit vergroten, stress verminderen en luchtverontreinigende stoffen elimineren. Dit alles zorgt voor een gezondere, gelukkigere jij. In deze blog zetten we een aantal veelbelovende kandidaten op dit gebied voor je op een rijtje, voor beginners en gevorderden.

    1. 'Euphorbia Acrurensis' - de Cowboy Cactus
    Stoer, groot en afkomstig uit Zuid-Afrika. Als kamerplant is de Euphorbia Acrurensis uitermate geschikt vanwege zijn eenvoud in verzorging. De cowboy cactus staat het liefste op een zonnig plekje, maar kan ook in halfsc haduw staan. Hij vereist weinig water, zo'n twee keer per maand is voldoende. De grond moet droog zijn alvorens de plant opnieuw water krijgt.
    cactus

    2. 'Cycas Revoluta' - de Sagopalm
    De Sagopalm komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en Oceanië. Hij staat vooral bekend om zijn sierlijke bladeren die aan zijn stoere en robuuste stam groeien. De donkergroene bladeren zijn onwijs sterk en bij elkaar lijken ze wel op een tros met veren. Veel onderhoud vraag de Sagopalm niet. Omdat deze plant langzaam groeit en daardoor weinig water nodig heeft, is deze niet kapot te krijgen. De Sagopalm is dus letterlijk een kamerplant voor het leven! Water geef je pas wanneer de potgrond droog aanvoelt.

    3. 'Strelitzia Nicolai' - de Paradijsvogelplant
    De Paradijsvogelplant vindt zijn oorsprong in het tropische Zuid-Afrika. De tropen worden door velen ook wel hét paradijs genoemd, daar heeft hij dan ook zijn bijnaam aan te danken. In de natuur kan een Strelitzia wel tot tien meter hoog worden. Hier niet, maar voor wat meer power kun je wel de XL Paradijsvogelplant aanschaffen. Maar geen zorgen: dat zal bij deze kamerplant niet gebeuren. De Strelitzia staat graag op een lekkere lichte plek met veel zon. Omdat deze groene topper een echte zonaanbidder is, lust hij hierdoor een flinke slok water. Geef deze kamerplant ca. 1 keer per week water en zorg dat de grond vochtig blijft.
    paradijsvogelplant

    4. 'Olea Europaea' - de Olijfboom
    De Olea Europaea komt oorspronkelijk uit de landen rondom de Middellandse Zee en heeft een ruige stam met grijsachtige bladeren. Een mooi karakteristiek uiterlijk. Deze olijfboom in pot is niet giftig dus een zeer geschikte plant als je huisdieren enof kleine kinderen in huis hebt. De olijfboom kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, maar zorg altijd voor een lichte en zonnige plek. Het is erg belangrijk de boom niet te nat te maken; zet je de Olea Europaea in een pot, zorg dan dat deze aan de onderkant voorzien is van genoeg gaten om het overtollige water af te kunnen.

    5. 'Dypsis Lutescens' - de Arecapalm
    Oorspronkelijk komt de Arecapalm uit Madagascar en tegenwoordig zie je hem in veel tropische gebieden over de hele wereld. Daarnaast is het een van de meest populaire kamerplanten geworden. Je herkent de palm meteen aan de hoge, veerachtige en sierlijke, lichtgroene bladeren. De palm houdt niet zo van natte voetjes, maar vind het wel fijn om altijd een licht vochtige grond te hebben. Eén keer per week water geven is voldoende om de bladeren het hele jaar door mooi groen te houden. Wil je wat méér Arecapalm in één keer? Ga dan voor een XL variant of een set van drie.
    areca

    6. ‘Musa’ - de Bananenplant
    De tropen haal je in huis met je eigen bananenplant. Met zijn prachtige bladeren zal hij in elk interieur de show stelen. Het is wel een echte liefhebber van warmte en zonlicht en heeft daarom ook veel water nodig. Een kamerplant die wel wat aandacht nodig heeft, maar je krijgt er veel voor terug! De Musa houdt wel van wat warmte en licht. Geef de kamerplant 2 keer per week wat water. De grond mag niet helemaal droog zijn, maar moet licht vochtig blijven.

    7. ‘Ficus Ginseng’ - de Bonsai
    De wereld van de bonsai ficus boompjes is een wereld apart. Wie ermee in contact komt, raakt er vaak voor de rest van zijn leven aan verslingerd. Een soort gezonde verslaving dus. De Ficus bonsai bomen staan bekend om hun bijzondere kenmerken. De kluit is het beste enigszins droog te houden, let wel op: in de zomer verbruikt de Ginseng meer water dan in de winter. Een Ficus Ginseng kan goed gesnoeid worden, geef jouw fantasie de vrije loop en laat de plant helemaal naar jouw wens groeien.
    bonsai ginseng

    Profiteer direct optimaal van onze Planten 3 halen = 1 betalen deal en zorg dat jouw huis voortaan een groene oase is. Niet alleen zullen deze planten je fysieke en mentale gezondheid ten goede komen, maar ook zijn ze sfeervol, stralen ze een natuurlijke rust uit en is het fantastisch om ze te zien groeien door alle aandacht en liefde die ze krijgen.

    Terug
wolkje



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

Gillette Scheermesjes

13,49

MEGA-PACK Toiletpapier - 64 Rollen | 3-laags

39,99

17,99

70-PACK Batterijen | AA & AAA

59,99

12,99

Maak een keuze