Laura
Kan ik je helpen?
- X
Laura
Laura is verbonden!
Hey! Ik ben Laura, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk

5 tips voor een leuke surprise maken

25 November 2021

  • Nu de feestdagen snel naderen, is het tijd om na te denken over cadeaus voor vrienden en familie, om nog maar te zwijgen over het schrijven van je eigen verlanglijstje. Dit betekent ook dat we massaal aan de slag gaan een surprise maken. Of het nu binnen de familie is, je vriendenkring, op school of voor collegas’s op werk, deze traditie is iets wat ons kleine kikkerlandje uniek maakt. Sommigen vinden het fantastisch, anderen zien er juist tegenop. Daarom geven wij je vandaag een aantal tips om een surprise te maken. Uiteraard voegen we ook wat cadeautip-koopjes toe.

    1. Kies een onderwerp
    Jouw thema wordt de leidraad voor je surprise, dus zorg dat het goed doordacht is. Denk bijvoorbeeld aan een surprise in de vorm van een flamingo voor een dierenliefhebber of een tafelvoetbalspel voor iemand die gek is op voetbal. Het belangrijkste gedeelte van een surprise maken is het hebben van een concreet idee. Of het nu direct verbonden is aan de persoon voor wie de surprise is, of iets is wat jijzelf leuk vindt om te maken: met een duidelijk idee ben je al op de helft.

    2. Verzamelwoede van allerhande materialen
    Kurken
    Tijd is hierin belangrijk. Misschien heb je die nu niet meer, weet het dan voor volgend jaar: begin ver vooraf met het verzamelen van allerlei materialen. Begin daar bijvoorbeeld al in januari of maart mee. Je kunt het zo gek niet bedenken. Lege mandarijnnetjes, lintjes, wc-rolletjes, krantensnippers, kurken, eierdozen, oude boeken, rietjes, bierflesdopjes, lege flessen. Onze tip is om alles wat je ook maar denkt te kunnen gebruiken, ergens te bewaren. Less is dit geval zeker niet more.

    3. Koop de laatste details
    Na de verzamelwoede zijn er dus veel spulletjes in huis, maar de finishing touch is bij een surprise natuurlijk cruciaal. Denk aan gekleurd karton, papier maché of wat hobbyverf met penseelkwast. Kleine dingen die een groot verschil maken en jouw surprise ertussenuit laten springen.

    Idee voor surprise
    4. Ga aan de slag
    Je hebt je idee, je hebt al het materiaal en je hebt erover nagedacht hoe je alles bij elkaar gaat brengen. Nu is het tijd voor het leukste gedeelte: de surprise maken! Breng het kind in jezelf naar boven en geniet van het moment. Verlies jezelf niet in details en wees niet te kritisch als iets niet helemaal uitpakt zoals je dat wilde. Het doel is uiteraard om een prachtige surprise te maken, maar ook om een leuke tijd te hebben.

    5. Tot slot: het gedicht
    Eén van de leukste aspecten aan het maken van een surprise is natuurlijk het gedicht. Jouw kans om de ontvanger van de surprise op de hak te nemen! Ben je niet goed in het schrijven van gedichten? Maak dan gebruik van het internet. Tegenwoordig kun je met een beetje googelen al uitkomen op handige sites met rijmwoordenboeken of zelfs kant-en-klare gedichtjes. Zelf schrijven blijft natuurlijk wel het persoonlijkst en dat is heel waardevol. Lukt dat niet, dan is de bijna beste benadering om een bestaand gedicht een beetje te herschrijven tot iets persoonlijks. Pas bijvoorbeeld bij meerdere zinnen de laatste woorden aan, passend bij degene voor wie het gedicht is en laat deze woorden rijmen.
    Gedicht schrijven

    Een surprise maken is voor iedereen anders. De één werkt heel gedetailleerd en neemt er ruim de tijd voor, terwijl de ander last minute nog iets in elkaar flanst. In principe zijn alle methodes goed, zolang je er een beetje van geniet. Krijg de lol erin en neem het niet té serieus.

    Psst: hier zijn wat surprise cadeautips

    cadeautips
    Ben je nog op zoek naar leuke cadeaus voor in de surprise? Wat denk je van een warme, knusse knuffeltrui van het bekende merk #Darum, of kwalitatieve pantoffels voor warme voeten? Of geef deze luxe geurkaarsen, die ook mooi zijn als ze even niet branden en waarvan het potje hergebruikt kan worden. Houd je surpriseontvanger van koken? Dan zit je meteen goed met deze sushimaker, superhandige 3-in-1 snijplank of een opvallend kookboek. Voor iedereen blijft parfum fijn en voor fanatieke scheerders zou een goede waxwarmer wel eens in de smaak kunnen vallen. En voor wie er van houdt, sla je met sieraden ook nooit de plank mis!

    Wij van Koopjedeal wensen je in ieder geval veel plezier met het maken én ontvangen van je surprise!

    Terug
wolkje



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

Gillette Scheermesjes

13,49

70-PACK Batterijen | AA & AAA

59,99

12,99

Maak een keuze