Set van 4 Winterharde Japanse Esdoorns

Levertijd: Max. 1 tot 5 werkdagen

Japanse Esdoorns staan bekend om hun prachtige gekleurde bladeren en zijn échte eye-catchers waarmee je je tuin, terras of balkon een Oosters tintje geeft.

€ 129,99  € 27,99

Breng je tuin, terras of balkon in een Oosterse sfeer met deze prachtig gekleurde Japanse Esdoorns. Japanse Esdoorns staan bekend om hun prachtige gekleurde bladeren en zijn échte eye-catchers. Elke boom heeft zijn eigen verschillende prachtige kleuren en bladstructuren. Gedurende het jaar verkleurt élke Japanse Esdoorn anders, wat betekent dat je elke maand een geweldig kleurenpallet in de tuin of op balkon hebt staan.

Je ontvangt vandaag een set van 4 verschillende Japanse Esdoorns. De planten zijn winterhard en kunnen daarom zo de tuin in. Plant ze in de volle grond of in potten, apart van elkaar of als groep. De Japanse Esdoorns groeien uit tot verschillende hoogtes en kunnen daarom perfect bij elkaar staan. Ze kunnen zelfs gesnoeid worden tot prachtige bonsai-bomen!

Verzorging

Japanse Esdoorns kunnen het beste vanaf maart tot begin oktober geplant worden. In deze periode kunnen de planten goed wortel schieten. In een plantenbak vereist deze plant geen speciale potgrond. Japanse Esdoorns zijn sterke planten, maar op een winderige plek kan het blad beschadigd raken. Zet de esdoorn daarom op een beschutte plaats. De plant prefereert een plek in halfschaduw, het liefst niet teveel direct zonlicht. Door te veel direct zonlicht kunnen de wortels uitdrogen wat tot bladverlies kan leiden en kan het blad verbranden. Een Japanse Esdoorn is niet wintergroen, dat wil zeggen dat hij ’s winters zijn blad verliest. De plant is echter wel zeer winterhard en overleeft makkelijk de winter.

Planthoogte

De planten worden geleverd met een totaalhoogte van circa 25-40 cm. Let op; Japanse Esdoorns verliezen in de winter hun blad en worden daarom begin van het jaar uitgeleverd zonder blad. Maar geen zorgen; Japanse Esdoorns lopen super snel uit en staan in het voorjaar al vol in blad!

De set van 4 bestaat uit:

• Acer Orange Dream

• Acer Atropurpureum

• Acer Butterfly

• Acer Going Green

Acer ‘Orange Dream’:

Max. hoogte: 5 meter met felgele en oranje bladeren. Zijn jongste bladeren zijn oranje terwijl tegelijkertijd de oudere bladeren geel en groen kleuren; een ware kleurenexplosie.

Acer ‘Atropurpureum’:

Max. hoogte: 6 meter. Groeit als opgaande struik met roze, rode en bordeaux rode bladeren. Heeft ook mooie donkerrode takken en stam.

Acer ‘Butterfly’:

Max. hoogte: 2 meter breeduit groeien met groene bladeren met witte en roze contouren. Heeft diep ingesneden dun blad dat het geheel extra sierlijk maakt.

Acer ‘Going Green’:

Max. hoogte: 3 meter met donkergroene en groene bladeren en een mooie groene stengels. Ook in de winter prachtig dankzij zijn fel groene takken en stam.

Highlights & specificaties

  • Set van 4 Winterharde Japanse Esdoorns
  • Geeft je tuin, terras of balkon een prachtige Oosterse sfeer
  • Zeer winterhard en geschikt voor het Nederlandse klimaat
  • Geschikt voor in een pot of in de volle grond
  • Onderhoudsarm
  • 4 verschillende esdoornsoorten in een set
  • Leveringshoogte: 25-40 cm
  • Levering op de Waddeneilanden of bij afhaalpunten is helaas niet mogelijk.
  • Let op: afwijkende retourvoorschriften wegens levende producten.
Toon details Verberg details