Uitverkocht

Unieke VOC-zeiltocht naar het prachtige zuiderzeestadje Hoorn

Niet leverbaar

Ga aan boord van de sierlijke driemaster de “Stedemaeght” en waan jezelf in één van de meest roemrijke periodes uit de Nederlandse geschiedenis!

Altijd al eens in het spoor van de beroemde VOC-vaarders willen treden? Of ben je simpelweg gewoon toe aan een leuk uitje met het gezin of de hele familie? Dan is dit je kans! Ga aan boord van de sierlijke driemaster de “Stedemaeght” en waan jezelf in één van de meest roemrijke periodes uit de Nederlandse geschiedenis. Je beleeft deze VOC-zeiltocht nu voor maar €34,50 ipv €76,50!

De VOC-zeiltocht

Vanaf 9:30 uur kun je inschepen in de Bataviahaven te Lelystad. De koffie staat klaar en de bemanning heet je van harte welkom! De afvaart is om 10.00. Indien de wind uit oostelijke richting komt worden buiten de haven de zeilen gehezen; de koers wordt uitgezet naar Hoorn! Tijdens de reis word je uitstekend verzorgd met een heerlijk verzorgingspakket bestaande uit: koffie/thee bij ontvangst, lunchbuffet en bittergarnituur in de namiddag.

Voordat er wordt aangelegd in het prachtige oude Zuiderzeestadje Hoorn kun je genieten van een heerlijke lunch op het water. Daarna krijg je ongeveer anderhalf uur de gelegenheid voor een wandeling langs de oude pakhuizen en statige herenhuizen uit de bloeiperiode van de VOC.

In de loop van de middag, tijdens de tocht terug, gaat de bediening rond met een bittergarnituur. Als de wind uit westelijke richting komt kunnen liefhebbers hun hart ophalen door enthousiast aan de touwen te trekken om de zeilen te hijsen! Tussen 17.30 uur en 18.00 uur zal de “Stedemaeght” weer aanmeren in de Bataviahaven te Lelystad. Met een “tabee” aan de bemanning neem je afscheid; een dag om nooit te vergeten is voorbij!

De “Stedemaeght”

De “Stedemaeght” is een sierlijke driemaster met accommodatie voor maar liefst 160 gasten. Deze statige bark is onbetwist het meest luxueuze traditionele zeilschip op de Nederlandse binnenwateren! Het riante interieur ademt de sfeer van verre landen en vervlogen tijden. Aan boord van de “Stedemaeght” heerst een ware sfeer van fin de siècle. Het weidse uitzicht benadrukt dat je midden in de natuur bent, tussen water en wolken. Deze totaal andere omgeving inspireert. Als het schip los van de wal is, lijkt ook de geest zich te bevrijden!

De zuiderzeestad Hoorn

Ten tijde van de VOC heeft Hoorn een grote rol van betekenis gespeeld. Hoorn was één van de zes steden waar de in 1602 opgerichte VOC een ‘kamer’ vestigde. Ook vandaag de dag, ruim 400 jaar nadat de VOC werd opgericht, zijn de VOC-invloeden nog duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Wanneer je je begeeft in deze sfeervolle havenstad zal je merken dat veel huizen en straten nog steeds de sfeer ademen van de roemrijke zeevaarthistorie van Hoorn en de VOC!

Je hebt de keuze uit de volgende data:

-Zondag 15 mei

-Zondag 5 juni

-Zondag 19 juni

-Zondag 24 juli

-Indien er een bepaalde dag is volgeboekt zal er een extra afvaartdatum worden toegevoegd.

Algemene voorwaarden

-Je ontvangt na het plaatsen van je bestelling direct een unieke vouchercode waarmee je dient te reserveren via de site van Stedemaeght. Dit gaat via de pagina http://www.koopjedeal.stedemaeght.nl/

-De aangegeven prijzen zijn exclusief een verplicht verzorgingspakket à €16,50 p.p. welke je dient te voldoen bij de reservering. Het verzorgingspakket bestaat uit: koffie/thee bij ontvangst, een lunchbuffet en bittergarnituur in de namiddag. Overige drankjes en etenswaren zijn tegen betaling verkrijgbaar.

-Toegang op de boot alleen op vertoon van je voucher

-Telefonisch bestellen niet mogelijk

-Annulering is helaas niet mogelijk

-Niet geldig i.c.m. andere acties

Highlights & specificaties

  • Slechts €34,50 ipv €76,50
  • Unieke VOC-zeiltocht naar het prachtige zuiderzeestadje Hoorn
  • Stap aan boord van de sierlijke driemaster de “Stedemaeght”
  • Herleef een van de meest roemrijke periodes uit de Nederlandse geschiedenis
  • Een heerlijk dagje uit met het gezin of de hele familie
  • Met uitgebreid verzorgingspakket bestaande verschillende etens- en drinkwaren
  • Opstapplaats Bataviahaven te Lelystad
  • Ook ontzettend leuk voor de kinderen
  • Een dag om nooit te vergeten!
Toon details Verberg details