Uitverkocht

Set van 4 verschillende Kamerpalmbomen

Niet leverbaar

Deze prachtige kamerpalmen staan prachtig in ieder interieur. Ze zijn gemakkelijk in het onderhoud en hiermee geef je je inrichting een leuke exotische twist.

Palmbomen in de Hollandse woonkamer; het kan gewoon! Als je dacht dat palmbomen niet bestemd zijn voor Nederlanders heb je het goed mis. Deze verschillende palmbomen zijn geschikt voor op het terras of balkon, maar het mooie is dat deze palmsoorten ook geschikt zijn voor binnen. En deze set kamerpalmen heeft een prijs waarvoor je het echt niet kan laten liggen. Je ontvangt namelijk 4 stuks voor maar €27,99. Geen geld voor zoveel moois!

Washingtonia Robusta ‐ Mexicaanse Waaierpalm

De Washingtonia Robusta vindt zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten en Mexico. De Washingtonia wordt ook wel de Mexicaanse Waaierpalm genoemd. Deze palm heeft zijn naam te danken aan de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington. In het wild groeit de Washingtonia voornamelijk langs beken en meertjes en wordt in de Verenigde Staten vooral veel gebruikt als laanbomen langs grote wegen. Deze mexicaanse Waaierpalm heeft prachtig lichtgroen waaierblad. Deze plant is zeer geschikt om in een grote pot te houden. Daarnaast kan deze palmboom ook zomers in de tuin worden gezet. De Mexicaanse Waaierpalm heeft 1 tot 4 stammen per pot. Zijn natuurlijke standplaats geeft al aan dat deze palm een echte waterliefhebber is.

Phoenix Canariensis ‐ Canarische Dadelpalm

De Phoenix Canariensis komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden, vandaar ook de Nederlandse naam Canariche Dadelpalm. Van de Phoenix bestaan veel verschillende soorten waarvan de Canariensis misschien wel de meest voorkomende is. De Phoenix Canariensis kom je tegenwoordig in elk tropisch klimaat tegen, maar voornamelijk in Spanje en Italië worden deze palmen vaak gebruikt als plantmateriaal langs openbare wegen of als worden ze als sierplant aangeplant. Deze palm kan in een tropisch klimaat zo’n 18 meter hoog worden met bladeren van 5 tot 6 meter lang. Helaas is deze palm matig tot niet winterhard en kan hij in Nederland bijna nooit overleven in de volle grond. Door zijn bijzonder snelle groei is het wel één van de goedkoopste palmsoorten om aan te schaffen. Vanwege zijn matige vorstbestendigheid wordt de Phoenix in noord-Europa altijd als kamerpalm of hooguit patioplant gebruikt.

Yucca Elephantipes ‐ Olifantspoot

De Yucca Elephantipes is een echte kamerpalm en vindt zijn oorsprong in Midden-Amerika. Hier wordt deze palmsoort veelvuldig gekweekt in grotere kwekerijen diep in de regenwouden. De naam Elephantipes krijgt de Yucca door zijn zware onderstam die doet denken aan olifant poten. Het blad van de Yucca Elephantipes is dik en vlezig met een scherpe, fijngekartelde rand. De Yucca Elephantipes is de enige palmsoort die door ons gekweekt wordt. Het ‘hout’ wordt direct uit Costa-Rica geïmporteerd en in onze warme kas opgekweekt tot volwaardige palmen. De houten stammen zullen in de loop van de tijd weinig tot niet groeien en dit komt door de donkere wax die bovenop de stammen wordt gesmeerd. In Midden-Amerika worden deze palmen voornamelijk gebruikt als brede omheining rond koffieplantages. Tevens zorgen ze voor schaduw voor de koffieplanten. De takken van deze enorme palmen worden afgezaagd, behandeld en daarna verscheept naar o.a. Nederland. De kwaliteit van de Yucca Elephantipes wordt berekend aan het aantal groene koppen per stam en dikte van de stam.

Chamaedorea Elegans - Mexicaanse Dwergpalm

De Mexicaanse Dwergpalm heeft zijn naam doordat het een kleinblijvende palmboom is. Deze palm groeit niet snel maar is wel oersterk. Hij houdt net als alle andere binnenpalmen van veel water. De opbouw van deze bijzondere palm bestaat uit tientallen stammen in één pot waardoor hij een volle bossige uitstraling heeft.

Highlights & specificaties

  • Set van 4 verschillende Kamerpalmbomen
  • Staat prachtig in iedere stijl interieur
  • Geeft je woonkamer een exotische twist
  • Verliest geen bladeren; blijft het hele jaar groen
  • Eenvoudig in het onderhoud
  • Kunnen in het voorjaar en zomer ook buiten gezet worden
  • Gaat bij een goede verzorging een heel mensenleven mee
  • Leveringshoogte: 45 - 70 cm (verschilt per palmsoort)
  • Let op: afwijkende retourvoorschriften wegens levende producten
  • Verzendkosten: €5,95 (Let op: GRATIS verzending bij aankoop van 2 of meer artikelen)
Toon details Verberg details