Uitverkocht

Set van 4 prachtige Mini Palmen - Geschikt voor binnen en buiten

Niet leverbaar

Geschikt voor binnen en buiten - De palmen groeien uit tot prachtige bomen - Geef je tuin een zomerse/exotische look - GRATIS verzending!!

Product informatie

Palmbomen in de Hollandse (voor)tuin of bij ons binnen, het kan! Als je dacht dat palmbomen niet bestemd zijn voor ons klimaat heb je goed mis. Er bestaan namelijk tientallen verschillende soorten die dat wel zijn, en vandaag hebben wij 4 verschillende soorten in de aanbieding. 2 soorten zijn alleen geschikt voor binnen, en 2 soorten kunnen ook het gehele jaar buiten, zelfs in Nederland. En dat allemaal voor een prijs waarvoor je het echt niet kan laten liggen. Bovendien sturen we het ook nog gratis op!

Een exotische look in huis en tuin

Heb jij nog een plekje in je huis of in je tuin dat nog wel wat opgevrolijkt kan worden? Dan zijn deze palmen daarvoor de juiste oplossing. Deze prachtige palmen hebben de perfecte uitstraling om iedere ruimte iets levendiger te maken. De mini palmen hebben zo goed als geen water nodig, en zullen uiteindelijk uitgroeien tot prachtige palmbomen. Je ontvangt dus per bestelling 4 verschillende mini palmen, die hieronder nog eens per soort uitgelicht worden. Bij levering zijn de palmen ongeveer 50-70 cm hoog.

Chamaerops Humilis – Europese Waaierpalm

De Chamaerops Humilis is een van de meest voorkomende palmsoorten in noord Europa, en is tevens de enige palm die van nature in Europa voorkomt. De Chamaerops Humilis palmboom wordt daarom ook wel de Europese waaierpalm genoemd. In Zuid-Europese landen kan deze Chamaerops palm in het wild zo’n 4 meter hoog worden met tientallen stammen. De Chamaerops kan behoorlijke vorst verdragen mits hij ’s winters maar droog staat. De groeiwijze van deze winterharde palm is gedrongen en heeft daardoor een struikachtige uitstraling. De Chamaerops Humilis maakt naast zijn eigen stam meerdere stekken waardoor de palm ook al op jonge leeftijd in de breedte toeneemt.

Trachycarpus Fortunel; de Chinese waaierpalm

Dit is de meest geschikte palm voor buiten. Hij groeit lekker en kan goed tegen vorst. De palmen groeien de eerste jaren traag maar als zich eenmaal een stammetje gevormd heeft, kan de hoogte in vijf tot tien jaar wel een meter groeien. Als de stam 1 tot 2 meter is verschijnen in het voorjaar de mooie oranjegele bloeiwijzen!

Phoenix Canariensis ‐ Canarische Dadelpalm

De Phoenix Canariensis komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden, vandaar ook de Nederlandse naam Canariche Dadelpalm. Van de Phoenix bestaan veel verschillende soorten waarvan de Canariensis misschien wel de meest voorkomende is. De Phoenix Canariensis kom je tegenwoordig in elk tropisch klimaat tegen, maar voornamelijk in Spanje en Italië worden deze palmen vaak gebruikt als plantmatriaal langs openbare wegen of als worden ze als sierplant aangeplant. Deze palm kan in een tropisch klimaat zo’n 18 meter hoog worden met bladeren van 5 tot 6 meter lang. Helaas is deze palm matig tot niet winterhard en kan hij in Nederland bijna nooit overleven in de volle grond. Door zijn bijzonder snelle groei is het wel één van de goedkoopste palmsoorten om aan te schaffen. Vanwege zijn matige vorstbestendigheid wordt de Phoenix in noord-Europa altijd als kamerpalm of hooguit patioplant gebruikt.

Yucca Elephantipes ‐ Olifantspoot

De Yucca Elephantipes is een echte kamerpalm en vindt zijn oorsprong in Midden-Amerika. Hier wordt deze palmsoort veelvuldig gekweekt in grotere kwekerijen diep in de regenwouden. De naam Elephantipes krijgt de Yucca door zijn zware onderstam die doet denken aan olifant poten. Het blad van de Yucca Elephantipes is dik en vlezig met een scherpe, fijngekartelde rand. De Yucca Elephantipes is de enige palmsoort die door ons gekweekt wordt. Het ‘hout’ wordt direct uit Costa-Rica geïmporteerd en in onze warme kas opgekweekt tot volwaardige palmen. De houten stammen zullen in de loop van de tijd weinig tot niet groeien en dit komt door de donkere wax die bovenop de stammen wordt gesmeerd. In Midden-Amerika worden deze palmen voornamelijk gebruikt als brede omheining rond koffieplantages. Tevens zorgen ze voor schaduw voor de koffieplanten. De takken van deze enorme palmen worden afgezaagd, behandeld en daarna verscheept naar o.a. Nederland. De kwaliteit van de Yucca Elephantipes wordt berekend aan het aantal groene koppen per stam en dikte van de stam.

Highlights & specificaties

  • Slechts €29,95 ipv €79,95
  • Set van 4 prachtige Mini Palmen
  • 2 kamerpalmen en 2 buitenpalmen
  • De palmen groeien uit tot prachtige bomen
  • De buitenpalmen zijn geschikt voor het Nederlandse klimaat
  • Geef je tuin een zomerse/exotische look
  • Verbaas al je vrienden en familie!
  • GRATIS verzending!!
Toon details Verberg details