Set van 4 of 8 Winterharde Japanse Esdoorns | Nu is hét juiste moment op ze te planten

Levertijd: Max. 10 werkdagen

Japanse Esdoorns staan bekend om hun prachtige gekleurde bladeren en zijn échte eye-catchers waarmee je je tuin, terras of balkon een Oosters tintje geeft.

€ 99,99  € 34,99

Breng je tuin, terras of balkon in een Oosterse sfeer met deze prachtig gekleurde Japanse Esdoorns. Japanse Esdoorns staan bekend om hun prachtig gekleurde bladeren en zijn echte eye-catchers. Elke boom heeft zijn eigen prachtige kleuren en bladeren. In deze set bevinden zich 4 verschillende soorten Japanse Esdoorns die je tuin veel afwisseling zullen geven. De planten zijn winterhard en kunnen daarom zo de tuin in. Plant ze in de volle grond of in potten, apart van elkaar of als groep. De Japanse Esdoorns groeien uit tot verschillende hoogtes en kunnen daarom perfect bij elkaar staan. Ze kunnen zelfs gesnoeid worden tot prachtige bonsai-bomen!

Nu is dé perfecte tijd om de Esdoorns te planten

De meeste soorten houden niet van te veel direct zonlicht. Een plaatsje in de (half)schaduw is aan te bevelen. Gefilterd licht door de bladeren van een grotere loofboom is bijvoorbeeld ideaal. Vooral de roodbladige en bleekbladige soorten kunnen bruine bladranden krijgen door verbranding in de volle zon, zeker in combinatie met droogte. Zorg ook voor een plaats die wat beschut is van de wind. In een pot op het terras komt zo een Japanse esdoorn natuurlijk ook prachtig tot z’n recht. Gebruik, zoals bij alle planten, een voldoende grote bloempot met gaten in onderaan. Onderin leg je best een laagje lavasteentjes voor de drainage, en ook bij de (zure) potgrond kan je wat lava mengen. Laat de grond nooit helemaal uitdrogen, maar zorg wel dat het water altijd weg kan: een Japanse esdoorn houdt niet van natte voeten. Geef bij voorkeur regenwater. Leidingwater bevat soms veel kalk, en daar houden Japanse esdoorns niet van.

In de set van 4 bevinden zich 4 verschillende soorten:

 • Acer palmatum Atropurpureum
 • Acer palmatum Butterfly
 • Acer palmatum Going Green
 • Acer palmatum Orange Dream

“Atropurpureum”

De Japanse esdoorn Acer palmatum 'Atropurpureum' is een roodbladige esdoorn die in de herfst prachtig kleurt. Hij wordt ongeveer 1,5 m hoog en 1 m breed, maar is zeer goed in vorm te snoeien. De bladeren zijn handvormig (palmatum verwijst naar de handpalm en niet naar een palmboom) en daardoor speelser. Acer palmatum 'Atropurpureum' heeft een schitterende herfstverkleuring. Een extra reden om Acer palmatum 'Atropurpureum' in de tuin te planten! Deze soort is zeer winterhard

“Butterfly”

Acer palmatum ‘Butterfly’, is een vrij nieuw Esdoorn soort. Deze kleine bontbladige Japanse esdoorn krijgt witbonte bladeren met mooie roze bladrand. Het is een kleinblijvende Esdoorn. In de herfst kleurt de roze bladrand van het bonte blad tot scharlaken rood. De Acer palmatum Butterfly houdt van een plek in half schaduw. Voorkom dat de boom tijdens het heetst van de dag in de zon staat. De uiteindelijke hoogte van deze Acer is 150cm en wordt ongeveer 100cm breed. Deze soort is zeer winterhard

 “Going Green”

Acer palmatum 'Going Green' is een rechtop groeiende struik met gelobde lime- tot frisgroene bladeren. Het blad krijgt een warm gele tot oranje herfstkleur. De struik is ook in de winter erg attractief door zijn kale groene takken en twijgen. Deze Japanse Esdoorn houdt van een plek in half schaduw. De uiteindelijke hoogte van deze Acer is 150cm en wordt ongeveer 100cm breed. Deze soort is zeer winterhard

“Orange Dream”

Acer palmatum 'Orange Dream' is een hoge Japanse Esdoorn met geel/oranje blad. Deze Japanse Esdoorn is opmerkelijk omdat hij meer opgaand groeit dan de meeste andere Japanse esdoorns. Hij kan een hoogte van 8 meter bereiken maar je kunt hem makkelijk snoeien. Indien de plant voldoende licht krijgt blijft hij ook onderin mooi in het blad. Het blad loopt in het voorjaar uit met een oranje-gele kleur, in de zomer is het blad geelgroen, gevolgd door een mooie gele herfstkleur. Deze soort is zeer winterhard.

Verzorging

Japanse Esdoorns kunnen het beste vanaf maart tot begin oktober geplant worden. In deze periode is de grond warm en kunnen de planten goed wortel schieten. In een plantenbak vereist deze plant geen speciale potgrond. Japanse Esdoorns zijn sterke planten maar op een winderige plek kan het blad beschadigd raken. Zet de Acer daarom op een beschutte plaats. De plant prefereert een plek in halfschaduw, het liefst niet teveel direct zonlicht. Door teveel direct zonlicht kunnen de wortels uitdrogen wat tot bladverlies kan leiden en kan het blad verbranden. Een Japanse Esdoorn is niet wintergroen, dat wil zeggen dat hij ’s winters zijn blad verliest. De plant is echter wel zeer winterhard en zal vanaf maart weer uitlopen met prachtig nieuw blad.

Highlights & specificaties

 • Mix van 4 Japanse Esdoorns
 • Geeft je tuin, terras of balkon een prachtige Oosterse sfeer
 • Zeer winterhard en geschikt voor het Nederlandse klimaat
 • Geschikt voor in een pot of in de volle grond
 • Onderhoudsarm
 • 4 verschillende esdoornsoorten in een set
 • Leveringshoogte: 25-40 cm
 • Levering op de Waddeneilanden of bij afhaalpunten is helaas niet mogelijk
 • Let op: afwijkende retourvoorschriften wegens levende producten
Toon details Verberg details