Set van 3 Verschillende Soorten Winterharde Palmbomen | Geef je tuin een exotische look

Levertijd: Max. 7 werkdagen

Deze prachtige palmbomen zijn geschikt voor het Nederlandse klimaat en geven je tuin een exotische sfeer.

€ 149,99  € 39,99

Palmbomen in de Hollandse (voor)tuin, het kan! Als je dacht dat palmbomen niet bestemd zijn voor ons klimaat heb je goed mis. Er bestaan namelijk tientallen verschillende soorten die dat wel zijn en vandaag hebben wij daarvan 3 verschillende soorten in de aanbieding. En dat voor een prijs waarvoor je het echt niet kan laten liggen!

Deze mooie palmbomen mix bestaat uit 3 verschillende palmsoorten:

 • Chamaerops Humilis (Europese Dwergdadelpalm)
 • Phoenix Canariensis (Canarische Dadelpalm)
 • Washingtonia Robusta (Mexicaanse Waaierpalm)

Chamaerops Humilis (Europese Dwergdadelpalm)

De Chamaerops Humilis is een van de meest voorkomende palmsoorten in Noord-Europa, en is tevens de enige palm die van nature in Europa voorkomt. Deze palmboom wordt daarom ook wel de Europese waaierpalm genoemd.  In Zuid-Europese landen kan deze Chamaerops palm in het wild zo’n 4 meter hoog worden met tientallen stammen. De Chamaerops kan behoorlijke vorst verdragen mits hij maar ’s winters droog staat. Tevens is deze palm het best bestand tegen harde wind.

De groeiwijze van deze winterharde palm is gedrongen en heeft daardoor een struikachtige uitstraling.  De Chamaerops Humilis maakt naast zijn eigen stam meerdere stekken waardoor de palm ook al op jonge leeftijd in de breedte toeneemt. Winterhard tot -15°C

Phoenix Canariensis (Canarische Dadelpalm)

De Phoenix Canariensis komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden vandaar ook de Nederlandse naam Canarische Dadelpalm. Van de Phoenix bestaan veel verschillende soorten waarvan de Canariensis de meest voorkomende is.

De Phoenix Canariensis kom je tegenwoordig in elk tropisch klimaat tegen maar voornamelijk in Spanje en Italië worden deze palmen vaak gebruikt als plantmateriaal langs openbare wegen of als worden ze als sierplant aangeplant.  Deze palm kan in een tropisch klimaat zo’n 18 meter hoog worden met bladeren van 5 tot 6 meter lang. Winterhard tot -5°C

Washingtonia Robusta (Mexicaanse Waaierpalm)

De Washingtonia Robusta vindt zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten en Mexico. De Washingtonia wordt ook wel de Mexicaanse Waaierpalm genoemd en is een snelle groeier. De bladeren van deze waaierpalm zijn bijzonder groot en kunnen een meter in doorsnee worden.

In het wild groeit de Washingtonia voornamelijk langs beken en meertjes en wordt in de Verenigde Staten vooral veel gebruikt als laanbomen langs grote wegen.
Het beste voorbeeld hiervan zijn de lange rijen enorme palmen in Palm Springs, Californië. Zijn natuurlijk standplaats geeft al aan dat deze palm een echte waterliefhebber is. Winterhard tot -2°C

Planthoogte

De planten worden geleverd met een totaalhoogte van circa 50-70 cm (gemeten incl. pot)

Highlights & specificaties

 • Set van 3 Verschillende Soorten Outdoor Palmbomen 
 • Geef je tuin een exotische look 
 • De palmen groeien uit tot prachtige bomen
 • Kunnen tegen vorst; dus ook geschikt voor ons klimaat
 • Eenvoudig te verzorgen; hebben vrijwel geen water nodig 
 • Worden geleverd met een totaalhoogte van circa 50-70 cm (gemeten incl. pot)
 • Levering op de Waddeneilanden of bij afhaalpunten is helaas niet mogelijk
 • Let op: afwijkende retourvoorschriften wegens levende producten
   Toon details Verberg details