Uitverkocht

Set van 3 verschillende Kamerplanten

Niet leverbaar

Kan je geen genoeg krijgen van bloemen en planten? Verander jouw woonkamer dan in een ware urban jungle met deze prachtige mix van 3 soorten kamerplanten.

Planten vullen een huis met leven. Ze veranderen een huis in een thuis en zorgen voor gezelligheid. Met deze gave plantenmix creëer je eigen urban jungle: een ideale combinatie voor een mooi groen interieur én schone lucht. Deze planten zijn namelijk niet alleen mooi; ze zorgen ook nog eens voor gezonde zuurstof in de lucht. Leuk voor in de woonkamer maar ook uitstekend geschikt voor op kantoor of in de slaapkamer. Heb je niet zulke groene vingers? Geen probleem! Alle drie de planten zijn ontzettend makkelijk te onderhouden.

Plant 1: de Dieffenbachia

Dieffenbachias zijn prachtige groene kamerplanten die de natuur en tropen echt binnenshuis brengen. De Dieffenbachia is afkomstig uit de tropische oerwouden van Zuid-Amerika en staat bekend om zijn prachtige bladeren met unieke patronen en het luchtzuiverende effect. Deze grote bladeren zorgen er wel voor dat de plant relatief vaak water nodig heeft. We raden je aan om de plant in de zomer 1x per week water te geven, in de winter kan je dit halveren naar 1x per 2 weken. Vanwege zijn tropische wortels vind deze plant het ook lekker om af en toe beneveld te worden met de plantenspuit.

Er bestaan verschillende types van de Dieffenbachia. Iedere soort heeft zijn eigen unieke patroon op de bladeren. Deze bladeren vertellen je ook meteen hoeveel licht jouw plant nodig heeft: hoe minder wit er in de bladeren zit, hoe donkerder de plant kan staan. Als goede vuistregel geldt: de Dieffenbachia houdt van veel licht, maar niet van direct licht. Let op: het sap van de plant is giftig als het wordt geconsumeerd, niet eten dus!

Plant 2: de Sansevieria

De Sansevieria is een van de gemakkelijkste kamerplanten die er is te krijgen. De plant is afkomstig uit de droge gebieden van Zuidelijk Afrika en Azië, waar hij moest overleven in de hete woestijnen en daardoor gemakkelijk binnen kan overleven zonder veel water. Heb je niet zulke hele groene vingers, dan is deze plant een echte aanrader. De Sansevieria is oersterk en vergevingsgezind. De dikke zwaardvormige bladeren steken recht de lucht in. De Sansevieria is luchtzuiverend en verbetert de luchtvochtigheid. Deze die-hard staat ook wel bekend als de Snake plant of de Mother-in-Law's Tongue. De plant groeit snel en is makkelijk te verstekken. De hoeveelheid licht die de plant krijgt, bepaalt de kleur van de bladeren. In principe krijgt deze planten zelden tot nooit bloemen, maar als je getuige bent van een van de uiterst zeldzame bloeimomenten, geniet er dan van! Eens in de zoveel jaar groeit er een lange stengel gevuld met tientallen bloemenknoppen. Deze witte lelie-achtige bloemen geven een heerlijke geur af die de hele kamer vult.

Plant 3: de Zamioculcas

De Zamioculcas komt oorspronkelijk uit Zanzibar, Kenia en Madagaskar. Vanwege deze oorsprong is de plant gewend aan een langere periode zonder water. Het is dus net als de Sansevieria een supermakkelijke plant in de zorg. De Zamio' is nog relatief nieuw als kamerplant. In 1996 bedachten enkele ambitieuze kwekers dat de Zamioculcas het wel eens goed zou kunnen doen als kamerplant, en ze hadden gelijk. Deze bladrijke plant is ondertussen al tientallen jaren een immens populaire kamerplant. De afgelopen jaren is hij weer helemaal hip als groene kamerplant. Zamioculcas houdt van een lichte plaats, hoe lichter de locatie, hoe sneller de groei. De Zamioculcas is een plant voor mensen zonder groene vingers. De plant heeft slechts eens in de twee weken water nodig

Pokon plantvoeding

Je kamerplanten kunnen af en toe wel een beetje hulp gebruiken. Wil je dat ze nog mooier en groener zijn, voedt ze dan met de universele plantenvoeding van Pokon. Deze voeding bevat namelijk essentiële voedingselementen en een rijke mix van sporenelementen waardoor jouw planten mooi en gezond blijven. Pokon universele plantenvoeding kan het hele jaar door wekelijks worden gegeven. Toevoegen is eenvoudig: goed schudden voor gebruik en ½ dop toevoegen aan een liter water. Je kunt met deze fles tot wel 50x voeding geven aan je planten.

Highlights & specificaties

  • Mix van 3 prachtige kamerplanten
  • Makkelijk te onderhouden
  • Verandert jouw woonkamer, slaapkamer of kantoor in een urban jungle
  • Zet giftige stoffen om in zuivere zuurstof
  • Brengen gezelligheid en sfeer
  • Hoogte bij levering: 35-45 cm
  • Optioneel verkrijgbaar: pokon plantvoeding voor maar €5,99 ipv €12,99
  • Levering op de Waddeneilanden of bij afhaalpunten is helaas niet mogelijk.
  • Let op: afwijkende retourvoorschriften wegens levende producten.
  • Gratis verzending
Toon details Verberg details