Set van 2 XL Winterharde Azalea Anouk Planten | Prachtige Japanse sfeermakers

Levertijd: Max. 10 werkdagen

De azalea Anou zijn allen compact groeiende planten met een rijke bloei in het voorjaar. Echte Japanse sfeermakers voor in de tuin!

€ 89,99  € 34,99

Rhododendron azalea ‘Anouk’ wordt ook wel Japanse azalea genoemd. Japanse azalea is een verzamelnaam voor een groep rododendrons die van nature in Japan groeien. Het zijn allen compact groeiende planten met een rijke bloei in het voorjaar. Rhododendron azalea ‘Anouk’ bloeit in de maanden april/mei prachtig met lichtroze bloemen, die mooi afsteken tegen de donkergroene blaadjes. De struik is wintergroen en heeft dus ook blad in de winter. Het is een langzame groeier en blijft dan ook laag en compact. Een ideale kleurrijke aanvulling voor de wat kleinere tuin of beplanting in bloempotten. Een deel van het blad wordt door de azalea in de winter afgestoten om plaats te maken voor het nieuwe blad in het voorjaar. Kortom, de azalea is een echte oosterse sfeermaker voor in de tuin! Profiteer vandaag nog van onze kortingen en fleur jouw tuin op!

Verzorging

Rododendrons zijn over het algemeen gemakkelijke tuinplanten die wel een zekere verzorging nodig hebben. Hierbij gaat het dan vooral om de bodem, waarin de tuinplant staat. Die moet voldoende vocht kunnen bevatten en een lage zuurgraad. Voor de humus in de bodem zorgt de beplanting in de tuin als regel zelf met onder andere afgevallen bladeren; die houden verdamping tegen en zorgen daarmee dat de grond vocht vast houdt. We noemen een dergelijk bladerdek van afgevallen bladeren een mulchlaag. Verwijder daarom afgevallen bladeren rond de wortels niet. Wanneer u Rhododendron azalea ‘Anouk’ in een pot plant, dan is het ook hier belangrijk dat de plant genoeg water en af en toe wat turfstrooisel krijgt. Verplant de tuinplant ook eens in nieuwe aarde en een wat grotere pot. Snoeien doet u alleen om hem in vorm te houden, het beste kort na de bloeiperiode.

Planthoogte

De planten worden geleverd met een hoogte van 30-40cm (gemeten inclusief pot)

Voor dit product gelden afwijkende verzendkosten i.v.m. speciaal transport. Hierdoor garanderen wij een snelle en veilige levering. De verzendkosten zijn in dit geval slechts €9,99 -.   

Highlights & specificaties

  • Set van 2 XL Winterharde Azalea Anouk Planten 
  • Prachtige oosterse sfeermakers
  • Compact groeiende planten met een rijke bloei
  • Kan zowel in de grond als in een pot geplaatst worden
  • Een ideale en zeer kleurrijke aanvulling op iedere tuin
  • Speciaal transport: slechts 9,99
Toon details Verberg details