Uitverkocht

Set van 2 schitterende Thaise orchideeën

Niet leverbaar

Behalve dat deze orchideeënsoort veel langer bloeit dan de meeste andere, heeft deze soort ook nog eens veel meer en veel sterkere bloemen.

Planten maken het huis hartstikke gezellig, vooral deze sierlijke Thaise orchideeën. Behalve dat deze orchideeënsoort veel langer bloeit dan de meeste andere, heeft deze soort ook nog eens veel meer bloemen. Daarnaast zijn de bloemen zelf ook een stuk sterker. Met deze deal geef je je interieur direct een enorme sfeer-boost!

Herkomst

De witte en paars/roze Dendrobium orchideeën groeien in de natuur aan bomen en op rotsen. De naam zegt het al: Dendron is het Latijnse woord voor boom en bios voor leven. De plant komt van oorsprong uit Thailand. De Thai zelf kennen bijzondere eigenschappen toe aan de Dendrobium plant. De plant wordt zelfs gebruikt voor religieuze doeleinden. Deze Dendrobium komt uit een speciaal veredelde serie genaamd Sa-nook. Sa-nook rassen zijn speciaal geselecteerd en ontwikkeld door Suphachadiwong Orchids uit Thailand. Deze planten zijn speciaal veredeld op onder meer bloeiend vermogen en groeikracht in de huiskamer en kunnen daarnaast goed in Europa worden geteeld. Het ras wordt slechts geproduceerd door één leverancier die ook de veredelaar is. Onderzoek toont aan dat de Sa-nook Dendrobiums zelfs nog langer dan 8 weken in bloei staan. Sommige rassen halen zelfs twaalf weken en langer!

Verzorging

De Dendrobium kun je het beste een plekje geven aan een zonnig raam. Wel is het belangrijk om direct zonlicht in de zomer te vermijden, dit om verbranding van de bladeren te voorkomen. De ideale temperatuur voor deze plant in huis ligt tussen 16 en 25 graden. Het is voldoende om de plant één keer per week water te geven. Hiernaast is het aan te raden om eenmaal per maand orchideeënvoeding mee te geven met water. Zo wordt de kleur van de bloem intenser en bevordert u de levensduur van de plant. Wat deze plant extra bijzonder maakt is dat de plant makkelijk opnieuw bloeit. Zolang de plant voldoende licht en warmte blijft behouden na deze is uitgebloeid en een keer per week water krijgt zal de plant een nieuwe scheut maken. Zo zal de plant telkens na ca. 5 tot 7 maanden weer in bloei komen!

Highlights & specificaties

  • Set van 2 schitterende Thaise orchideeën
  • Zeer populair; veel gezien op social media en bij vloggers
  • Geeft iedere ruimte direct meer uitstraling
  • Zeer lange bloeiperiode (meer dan 8 weken)
  • Eenvoudig te verzorgen
  • Leveringshoogte: 45-55 cm
  • Verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren
  • Tip: ga voor een set van 4 stuks en ontvang oplopende korting
  • Let op: afwijkende retourvoorschriften i.v.m. levende producten
  • Verzendkosten: €5,95 (vanaf €75 GRATIS verzending!)
Toon details Verberg details