Schitterende Winterharde Palmbomen | De ideale sfeermaker voor in de tuin

Levertijd: Max. 10 werkdagen

Deze palmbomen zijn dankzij hun hoge winterhardheid perfect voor het Nederlandse klimaat. Ze geven je tuin een prachtige zomerse en exotische look.

€ 49,99  € 29,99

Palmbomen in de Hollandse (voor)tuin, het kan! Als je dacht dat palmbomen niet bestemd zijn voor ons klimaat heb je goed mis. Er bestaan namelijk tientallen verschillende soorten die dat wel zijn en vandaag hebben wij er daarvan twee in de aanbieding. En dat voor een prijs waarvoor je ze echt niet kan laten liggen!

De Trachycarpus Fortunei

De Trachycarpus Fortunei, in Nederland beter bekend als ‘Aziatische Waaierpalm’ is de meest verkochte palmsoort in Noord-Europa. De reden hiervoor is voornamelijk dat deze palm zich het beste houdt onder Nederlandse weersomstandigheden. Zelfs winters met 18 graden vorst kan deze palm overleven. De Trachycarpus dankt zijn naam aan de bioloog Robert Fortune en komt van oorsprong uit Noord-China. Hier groeit de palm op de wanden van de Himalaya waar sneeuw en extreme kou niet ongewoon zijn. De Trachycarpus is tevens een snelle groeier en kan na een aantal jaren in de volle grond zo’n 25 cm stam per jaar erbij groeien. Deze palm groeit voornamelijk in de hoogte.

De Chamaerops Humilis

De Chamaerops Humilis is een van de meest voorkomende palmsoorten in Noord-Europa en is tevens de enige palm die van nature in Europa voorkomt. De Chamaerops Humilis wordt daarom ook wel de Europese waaierpalm genoemd. In Zuid-Europese landen kan deze palm in het wild zo’n 4 meter hoog worden met tientallen stammen. De Chamaerops is een zeer sterke en compacte palm. Het is een struikvormige palm die niet alleen in de hoogte maar voornamelijk ook in de breedte groeit. De Chamaerops Humilis maakt naast zijn eigen stam meerdere stekken waardoor de palm ook al op jonge leeftijd in de breedte toeneemt. Het is een prachtige palm om in de volle grond te plaatsen of in een mooie sierpot in de tuin of op het terras. Ook deze palm is zeer winterhard (tot wel -13 graden). Van deze palm heb je echt jaren plezier én.. weinig onderhoud!

Verzorging

De palmen zijn gemakkelijk in onderhoud en kunnen zowel in de volle grond als in een pot gehouden worden. Deze palmen houden van een zonnige standplaats en zeer goed gedraineerde grond nodig. Ze groeien het best in de volle grond. Door hun hoge winterhardheid en sterke blad kunnen ze dus ook ’s winters gewoon buiten blijven staan. Wanneer deze palmen in een pot worden gezet, zorg dan voor een grote diepe pot. Tijdens droge, warme zomers gemiddeld 3 keer per week water geven afhankelijk van hoe vochtig de grond nog is. Net als bij elke palm dient het oudste, bruine blad zo dicht mogelijk bij de stam afgeknipt te worden. Bruine punten kunnen worden afgeknipt. Dit heeft geen verder effect op de palm.

Oplopende korting bij 2 stuks

De palmen worden keurig netjes bij je thuis afgeleverd en hebben op dat moment al een hoogte van 60 tot 70 cm. Als je gaat voor een set van 2 stuks kun je ook nog eens een extra korting tegemoet zien!

 • 1x Trachycarpus Fortunei
 • 1x Chamaerops Humilis
 • 2x Trachycarpus Fortunei
 • 2x Chamaerops Humilis
 • 1x Trachycarpus Fortunei en 1x Chamaerops Humilis

Verzending & handleiding

De planten worden geleverd in een op-maat-gemaakte verzendverpakking waardoor de plant in goede staat wordt afgeleverd. Elke plant is voorzien van een label met uitleg over de verzorging. Daarin kun je bijvoorbeeld lezen wat de bloeitijd is, wat de ideale standplaats is, hoe vaak ze verzorgt moeten worden én nog veel meer. Zo ben jij binnen no time op de hoogte van alles wat je dient te weten over de bestelde planten en kan je binnenkort gaan genieten van de prachtige bloei!

Let op: dit betreft een levend product en heeft hierdoor afwijkende garantie en retourvoorwaarden.

Highlights & specificaties

 • Schitterende Winterharde Palmbomen
 • Geeft je tuin een zomerse/exotische look
 • De palmen groeien uit tot prachtige bomen
 • Geschikt voor het Nederlandse klimaat
 • Zeer winterhard
 • Verbaas al je vrienden en familie!
 • Leveringshoogte: 60 - 70 cm (gemeten inclusief pot)
 • Tip: kies voor een set van 2 stuks en ontvang oplopende korting!
 • Levering op de Waddeneilanden of bij afhaalpunten is helaas niet mogelijk.
 • Let op: afwijkende retourvoorschriften wegens levende producten
Toon details Verberg details