Uitverkocht

Schitterende Winterharde Japanse Esdoorns in XL formaat

Niet leverbaar

Deze Japanse Esdoorns zijn geschikt om te planten in volle grond, maar ook in een pot. Ze zijn winterhard en geven je tuin een prachtige Oosterse sfeer.

Breng je tuin, terras of balkon in een Oosterse sfeer met deze prachtig gekleurde Japanse Esdoorns. Japanse Esdoorns staan bekend om hun prachtige gekleurde bladeren en zijn echte eye-catchers. Elke boom heeft zijn eigen prachtige kleuren en bladeren die je tuin veel afwisseling zullen geven. De planten zijn winterhard en kunnen daarom zo de tuin in. Plant ze in de volle grond of in potten, apart van elkaar of als groep. De Japanse Esdoorns groeien uit tot verschillende hoogtes en kunnen daarom perfect bij elkaar staan. Ze kunnen zelfs gesnoeid worden tot prachtige bonsai-bomen!

Kies zelf je pakket

Je kunt kiezen uit 3 verschillende esdoorn soorten en deze bestellen per stuk, in een set van twee of een set van alle drie de soorten. Hoe groter je pakket, hoe hoger de korting.

- 1x Atropurpuream - vandaag slechts €24,95 ipv €49,95

- 2x Atropurpuream - vandaag slechts €34,95 ipv €99,95

- 1x Orange Dream - vandaag slechts €24,95 ipv €49,95

- 2x Orange Dream - vandaag slechts €34,95 ipv €99,95

- 1x Phoenix - vandaag slechts €24,95 ipv €49,95

- 2x Phoenix - vandaag slechts €34,95 ipv €99,95

- 1x Atropurpureum + 1x Orange Dream + 1x Phoenix - vandaag slechts €44,95 ipv €149,95

Atropurpuream

Acer palmatum ‘Atropurpuream’ is een prachtige Japanse Esdoorn. Deze plant vormt een vertakte opgaande struik met donkerrood ingesneden blad dat in de herfst een prachtige herfstverkleuring geeft. De bladkleur van deze soort zorgt steeds voor verrassingen. Vroeg in het seizoen is hij rood/roze maar later in het seizoen kleur hij groen. Deze soort wordt ongeveer 150 cm hoog en 100 cm breed. Lange scheuten in maart snoeien voor een compacte groei. Atropurpureum verdraagt zowel zon als schaduw en is zeer winterhard.

Orange Dream

Acer palmatum 'Orange Dream' is een hoge Japanse Esdoorn met geel/oranje blad. Deze Japanse Esdoorn is opmerkelijk omdat hij meer opgaand groeit dan de meeste andere Japanse esdoorns. Hij kan een hoogte van 2,5 meter bereiken maar je kunt hem makkelijk snoeien. Indien de plant voldoende licht krijgt blijft hij ook onderin mooi in het blad. Het blad loopt in het voorjaar uit met een oranje-gele kleur, in de zomer is het blad geelgroen, gevolgd door een mooie gele herfstkleur. Deze soort is tevens zeer winterhard.

Phoenix

Phoenix is een opgaande Japanse Esdoorn met rode twijgen in het voorjaar. Het blad begint rozerood en heeft fel groene nerven. In de zomer verkleurt het naar groen maar de nieuwe bladeren zijn steeds rozerood. De herfstkleur van deze plant is oranjerood. De plant kan na ongeveer 10 jaar 2 tot 3 meter hoog worden. Deze soort is goed winterhard.

Eenvoudig te verzorgen

Japanse Esdoorns kunnen het beste vanaf maart tot begin oktober geplant worden. In deze periode is de grond warm en kunnen de planten goed wortel schieten. In een plantenbak vereist deze plant geen speciale potgrond. Japanse Esdoorns zijn sterke planten, maar op een winderige plek kan het blad beschadigd raken. Zet de esdoorns daarom op een beschutte plaats. De plant prefereert een plek in halfschaduw, het liefst niet teveel direct zonlicht. Door te veel direct zonlicht kunnen de wortels uitdrogen wat tot bladverlies kan leiden en kan het blad verbranden. Een Japanse Esdoorn is niet wintergroen, dat wil zeggen dat hij ’s winters zijn blad verliest. De plant is echter wel zeer winterhard en zal vanaf maart weer uitlopen met prachtig nieuw blad. De planten worden geleverd met een hoogte van circa 50-70 cm in een 3 liter pot.

Highlights & specificaties

  • Schitterende Winterharde Japanse Esdoorns in XL formaat
  • Geeft je tuin een prachtige Oosterse sfeer
  • Volledig winterhard en geschikt voor het Nederlandse klimaat
  • Geschikt voor in een pot of in de volle grond
  • Drie verschillende esdoornsoorten verkrijgbaar
  • Extra groot: hoogte 50-70 cm bij levering
  • Tip: ga voor een set van 2 of 3 stuks en bespaar nóg meer op de winkelprijs
  • Let op: afwijkende retourvoorschriften wegens levende producten
  • Verzendkosten: €5,95 (vanaf €75 GRATIS verzending!)
Toon details Verberg details