Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Aan het laden...
aan het laden

Set van 4 - Pampasgras 'Cortaderia Selloana'

Set van 4 - Pampasgras 'Cortaderia Selloana'

3 - 5 werkdagen

Voorzie jouw tuin van deze prachtige pampasgrassen! De siergrassen zijn altijd in beweging, waardoor je tuin tot leven komt!

Je bespaart €20,- -50%

39,99

19,99

In winkelmand

Informatie Set van 4 - Pampasgras 'Cortaderia Selloana'

De pampasgras is een snelle groeier en kan perfect in grote hoeveelheden geplant worden, maar is ook zeker leuk in zijn eentje in een mooie sierpot. De pampasgras gaat goed samen met andere planten. Een fraai effect creëer je door meerdere soorten siergrassen met elkaar te combineren. De pampasgras bloeit van augustus tot en met oktober met flinke pluimen in het wit en roze! De set van 4 wordt geleverd met 2 roze en 2 witte pluimen. 

Tip: gebruik de lange pluimen in een boeket of zet ze in een grote vaas. Let op met afsnijden, de bladeren zijn scherp.

Standplaats
Plant Cortaderia Selloana op een open, warme en zonnige plek. Dit gras heeft veel warmte nodig om tot bloei te komen. Op een te koude plek en in de schaduw kan het voorkomen dat de plant niet (goed) bloeit.

Water geven
Geef Cortaderia selloana de eerste weken na het planten voldoende water. Bouw daarna de vochtvoorziening af, omdat de wortels anders lui worden. Als het siergras eenmaal groeit, wordt droogte goed verdragen. Als het erg droog is, geef de plant dan extra water.

Snoeien
Je kunt het pampasgras voor of na de winter terugknippen tot zo´n 15cm boven de grond. Bij strenge vorst kun je hem in de winter het best afdekken met een deken of bladeren.

Herkomst & informatie
Cortaderia Selloana of pampasgras is een prachtig siergras, waarvan zo´n vijftien soorten voorkomen. Oorspronkelijk groeit Cortaderia selloana op subtropische natuurlijke grasvlaktes: pampa’s en in de bergen in Zuid-Amerika. Dit type pampasgras bloeit van augustus tot en met november met langwerpige pluimen. Cortaderia Selloana is bestand tegen vorst, zeewind en luchtvervuiling. En heeft geen last van ziektes en ongedierte.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je genoeg voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Pampasgras
Potmaat 9 cm
Hoogte plant 25 - 35 cm
Luchtzuiverend Nee
Standplaats Halfschaduw/Zon
Hoeveelheid zonlicht Direct zonlicht
Waterbehoefte 1 keer per week
Giftig Nee
Snoeien Voorjaar of najaar
Bloeiperiode augustus - november
Winterhard Ja
Schrijf een beoordeling


Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

60-PACK Batterijen

59,99

14,99

16- of 32-Pack Opzetborstels

29,99

12,99

8-PACK of 16-PACK Gillette Scheermesjes

29,99

10,89

Maak een keuze