Uitverkocht

Medisana thermometer FTN met Blue Focus Light

Niet leverbaar

Voer met de Medisana FTN thermometer een snelle, exacte en contactvrije meting uit. De thermometer meet op hygiënische wijze op 5 cm afstand van het lichaam. Hij geeft een geluid bij een te hoge temperatuur en de laatste metingen worden opgeslagen...

Ziek op bed? Griep? Neem het zekere voor het onzekere en meet de temperatuur. De FTN infrarood thermometer van Medisana helpt een handje. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een oorthermometer wordt de meting uitgevoerd op vijf centimeter van het lichaam door middel van infrarood, 'blue focus light'. De meting moet worden uitgevoerd op een schone, droge huid boven de wenkbrauw, tussen voorhoofd en slaap. Zorg dat er geen haar in de weg van de meting zit. Naast de lichaamstemperatuur kan hij de omgevingstemperatuur, vloeistoffen en oppervlaktes meten.

De meting wordt binnen 1 seconde uitgevoerd en hij slaat de laatste 30 metingen op. Hij geeft een geluidssignaal af wanneer de lichaamstemperatuur te hoog is (boven de 37,5 °C) en het display verandert van kleur. Hij heeft een meetbereik van 0 °C ? 100 °C.

Koorts ontstaat vaak door infecties en geeft aan dat de immuunafweer van het lichaam versterkt wordt. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam op externe ziekteverwekkers. Een koortsachtige ziekte gaat vaak gepaard met vermoeidheid, pijn in de botten en koude rillingen. Meet twee tot drie maal per dag met tussenpozen van 4 tot 6 uur de koorts. Stijgt de koorts boven de 39°C en houdt dit 2 dagen aan, ga dan naar de (huis)arts. De Medisana FTN geeft een waarschuwingsalarm wanneer de lichaamstemperatuur boven de 37,5°C komt. Vanaf 38 °C is er zeker sprake van koorts.

Toon details Verberg details