Uitverkocht

Medisana LSC Lichttherapielamp

Niet leverbaar

Ga lusteloosheid en vermoeidheid tegen met de Medisana lichttherapielamp LSC. Zo worden de donkere maanden vanzelf weer lichter. De daglichtlamp geeft een natuurlijk licht en helpt om de klachten van een winterdepressie en herfstdip te verlichten.

Een herfstdip of winterdepressie komt bij veel mensen om de hoek kijken tijdens de donkere dagen van de herfst en winter. Tijdens de dag krijgen we in deze maanden een verminderde hoeveelheid (dag)licht binnen doordat het pas laat licht wordt en de zon al vroeg onder gaat. Een winterdip kan al snel leiden tot geestelijke en/of lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, lusteloosheid, concentratieproblemen of een verminderd sociaal leven. Deze klachten kunnen worden voorkomen of verminderd met lichttherapie in de vorm van een daglichtlamp.

Deze Medisana LSC Lichttherapielamp helpt om een grotere hoeveelheid licht binnen te krijgen. Per dag heeft een mens ongeveer 10.000 tot 100.000 lux (lux is de eenheid van licht) nodig, een hoeveelheid die in de lente en zomer zonder problemen gehaald wordt dankzij daglicht en de zon. In de herfst krijgen sommige mensen echter slechts 1000 lux 'binnen'. De Medisana LSC Lichttherapie straalt lux uit. Hoeveel u binnen krijgt, hangt af van de afstand ten opzichte van de lamp:

  • 10.000 lux op een afstand van ongeveer 30 cm
  • 5.000 lux op een afstand van ongeveer 45 cm
  • 2.500 lux op een afstand van ongeveer 65 cm

Voor de juiste tijden die u voor de lamp moet plaatsnemen, kunt u de onderstaande gebruikstips raadplegen. De lamp is erg natuurlijk waardoor hij prima te gebruiken is in donkere ruimtes. Gebruik een daglichtlamp echter nooit als primaire lamp! De lamp heeft een flexibele voet waardoor u hem precies in de gewenste houding kunt neerzetten. De daglichtlamp maakt geen storende of zoemende geluiden en is voorzien van energiezuinige verlichting. Perfect tijdens de donkere herfst- en wintermaanden.  De Medisana LSC is filkkervrij en geeft direct een comfortabel licht, zonder stroboscoop effecten.

Gebruikstips
Het verschilt per persoon hoe lang de lamp minimaal aan moet staan. Aangeraden wordt om de lamp vooral 's ochtends en 's middags te gebruiken, om 's avonds geen verstoord dagritme te creëren en lekker in slaap te kunnen vallen. Gebruik de lamp naar wens een half uur tot maximaal 2 uur per dag. Direct in de lamp kijken is niet nodig, zolang het licht de ogen maar kan bereiken. Pak dus gerust een boek om tijdens de lichttherapie lekker te lezen of zet hem aan tijdens het televisie kijken. Al na vijf dagen is er duidelijk verschil te merken! Draagt u contactlenzen of een bril? Dat is geen enkel probleem, deze kunt u gewoon blijven dragen tijdens de therapie. Gekleurde lenzen of een zonnebril worden echter niet aangeraden, doe deze eerst uit dan wel af voor gebruik van de daglichtlamp. 

Neem de volgende tabel als uitgangspositie voor uw lichttherapie:

  • Op een afstand van ongeveer 20 cm, gedurende 30 minuten
  • Op een afstand van ongeveer 40 cm, gedurende 1 uur
  • Op een afstand van ongeveer 60 cm, gedurende 2 uur

N.B: De Medisana LSC is de officiële opvolger van de Medisana LSB Lichttherapie Lamp.

Toon details Verberg details