Uitverkocht

XL Kumquat Bomen met 100% eetbare vruchten

Niet leverbaar

De Citrus Kumquat is een plaatje om te zien en produceert heerlijke vruchten! Haal hem vandaag nog in huis en geniet dit jaar al van de eerste oogst.

De exotische kumquat wint steeds meer harten. De Citrus Kumquat heeft een heerlijk geurende bloesem en produceert ieder jaar zeer smaakvolle vruchten. Deze vruchten vormen de perfecte basis voor een lekkere jam of marmelade, maar zijn ook heel goed los te eten. De vruchten hebben een zoete schil en friszuur vruchtvlees. Deze boom is dus niet alleen een genot voor het oog, maar zeer zeker ook voor je smaakpapillen!

Volwassen boom

De kumquatboom wordt uitgeleverd als een volwassen boom met groene vruchten, je hebt dus dit jaar al je eerste fruit. Hij wordt geleverd met een hoogte van 55-65 cm (incl. pot) in een ruime 3 liter pot. De kumquatboom is verkrijgbaar per stuk en als een set van 2. Voor extra voeding kun je er voor kiezen om Pokon Mediterrane plantvoeding aan je bestelling toe te voegen.

Verzorging

De kumquatboom komt het beste tot zijn recht als kuipplant. Plaats de boom in een grote bloempot met gaten in de bodem. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrels en leg daar bovenop een laagje potgrond. Zet de kumquatboom op de juiste hoogte en vul de pot verder op met potgrond. Druk de potgrond stevig aan en geef de citroenboom direct na het planten voldoende water.

Kumquats groeien graag op een zonnige, beschutte plek. Het is niet nodig om de kumquatboom te snoeien. Je kunt in februari eventueel te lange takken voor de helft terug terugsnoeien en kruisende twijgen wegnemen. De boom heeft in de zomer regelmatig water nodig, regenwater heeft de voorkeur. Maar pas op! De potkluit mag niet te nat worden. De kumquatboom is niet winterhard en moet daarom ver voor de vorst naar binnen. Je kunt er ook voor kiezen om de boom het hele jaar in huis te laten staan.

Pokon Mediterrane plantvoeding voor citrus- olijfbomen

De kumquatplanten worden nog mooier en groener wanneer je ze voedt met de Mediterrane plantvoeding van Pokon. Deze voeding bevat essentiële voedingselementen waardoor jouw mediterrane planten mooi en gezond blijven. Je kunt de planten bijvoeden in de periode maart tot en met september. Pokon Mediterrane plantvoeding wordt geleverd in een fles van 500ml.

Highlights & specificaties

 • Geeft je tuin meer sfeer en een Mediterraans tintje
 • Geniet van heerlijk vers fruit uit eigen tuin
 • Ideaal om een heerlijke jam of marmelade van te maken
 • Al na het eerste jaar fruit
 • Geleverd als een volwassen boom met groene vruchten
 • Eenvoudig te verzorgen
 • Leveringshoogte: maar liefst 55-65cm
 • Optioneel verkrijgbaar: Pokon Mediterrane plantvoeding met extra korting
 • Tip: ga voor een set van 2 stuks en ontvang oplopende korting!
 • Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk.
 • Let op: afwijkende retourvoorschriften wegens levende producten
 • Verzendkosten: €5,95 (Let op: GRATIS verzending bij aankoop van 3 of meer artikelen)
Toon details Verberg details