Uitverkocht

Heerlijke Eetbare Blauwe Bessenstruiken (4 of 8 stuks)

Niet leverbaar

Wat is er nou lekkerder dan je eigen bessen te kunnen oogsten? Bessen zijn zeer rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen en zijn daarom ontzettend gezond.

Altijd al eigen fruit willen oogsten? Dat kan met deze blauwe bessenplant. Naast dat fruit uit eigen tuin het lekkerst is, staat het ook nog eens heel mooi en scheelt het een hoop geld. En laat het nou net het juiste moment zijn om ze te gaan planten.

Onderhoud

De botanische naam van deze plant is Vaccinium corymbosum (patriot). Deze plant kan wel 1,5 tot 2,5 meter hoog groeien. Daar is wel zon en een zure grond voor nodig. Om nog beter voor de plant te zorgen is het verstandig om deze plant met een samengestelde meststof zonder kalk te bemesten.

Snoeien is heel erg belangrijk voor de groei van deze plant. Al het beschadigde, oude of zieke hout kun je het beste wegsnoeien. De bedoeling is dan dat je ongeveer 4 tot 8 takken overhoudt. Zorg er wel voor dat je niet te veel takken wegsnoeit anders bestaat de kans dat je het volgende jaar geen oogst meer hebt en dat zou zonde zijn!

De perfecte blauwe bes uit eigen tuin

Het beste seizoen voor deze plant is in de maanden juni t/m september. De kunst van het plukken is de timing. Een te vroeg geplukte bes is namelijk niet lekker en een te laat geplukte bes is minder goed houdbaar. Zorg ervoor dat je de bessen daarom goed in de gaten houdt! De gouden tip: een goed gerijpte blauwe bes is volledig blauw. De bessen kunnen nadat je ze geplukt hebt, een week in de koelkast bewaard worden. Lekker om door yoghurt te doen!

Specificaties

- Kan wel 1,5 tot 2,5 meter hoog groeien

- Zorg ervoor dat de plant genoeg zon krijgt en in een zure grond geplaatst word

- Bemest de plant met een samengestelde meststof zonder kalk

- Snoeien is essentieel voor deze plant; let op niet te veel

Highlights & specificaties

  • Heerlijke Eetbare Blauwe Bessenstruiken
  • Zelf je eigen bessen kweken en oogsten
  • De struiken groeien erg snel en zijn winterhard
  • Deze plant kan wel 1,5 tot 2,5 meter hoog groeien
  • Een heerlijke gezonde snack
  • Zeer rijk aan antioxidanten en andere gezonde voedingsstoffen
  • Geschikt om zo op te eten, of bijvoorbeeld te verwerken in een fruitsalade of je bakje yoghurt.
  • Geeft je tuin direct meer uitstraling
  • Verzendkosten: €5,95 (vanaf €75 GRATIS verzending!)
Toon details Verberg details