Uitverkocht

Extra Grote Mexicaanse Waaierpalmen (90 - 100 cm)

Niet leverbaar

Deze extra grote Mexicaanse waaierpalmen zijn perfect geschikt voor het Nederlandse klimaat en geven je tuin een exotische sfeer.

Palmbomen in de Hollandse (voor)tuin, het kan! Als je dacht dat palmbomen niet bestemd zijn voor ons klimaat heb je goed mis. Er bestaan namelijk tientallen verschillende soorten die dat wel zijn en vandaag hebben wij er daarvan één in de aanbieding. En dat voor een prijs waarvoor je het echt niet kan laten liggen.

Prachtig om te zien

De Washingtonia Robusta vindt zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten en Mexico. De Washingtonia wordt ook wel de ‘Mexicaanse Waaierpalm’ genoemd. Deze palm heeft zijn naam te danken aan de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington. In Californië wordt deze palm ook wel de petticoatpalm genoemd omdat de afgestorven bladeren als een soort rok om de stam van de palmboom blijven hangen. De bladeren van de Washingtonia, die zich kenmerken door hun prachtige licht-groene kleur, zijn bijzonder groot en kunnen een meter in doorsnee worden. De Washingtonia is een snelle groeier en kan tot 15 meter hoog worden. In het wild groeit deze palm voornamelijk langs beken en meertjes en wordt hij in de VS veel gebruikt als laanboom langs grote wegen. Het beste voorbeeld hiervan zijn de lange rijen enorme palmen in Palm Springs, Californië. Deze palm is uitermate geschikt als patio palm, tuin palm of zelfs als kamerpalm.

Geschikt voor in pot of volle grond

Deze Mexicaanse Waaierpalm heeft een zonnige standplaats en goed gedraineerde grond nodig. Deze palm is een echte waterliefhebber. Vooral in de zomer heeft deze palm veel water nodig, het liefst elke dag bij een droge/warme zomer. Zoals veel tropische palmen maakt de Washingtonia een flink wortelgestel aan om zich van voeding en water te voorzien. De plant kan zowel in de volle grond als in een pot gehouden worden maar bij een te kleine pot zal de palm gelig worden en langzaam dood gaan. Zorg dus voor een ruime pot en goed waterdoorlatende grond. De palm kan zowel binnen als buiten gehouden worden maar is helaas niet goed winterhard. De plant kan maximaal een paar graden (+/- 5 graden) vorst hebben. Wanneer de Washingtonia in een pot gehouden wordt kan hij gemakkelijk in een overwinteringsruimte gezet worden.

Oplopende korting bij 2 stuks

De palmen worden keurig netjes bij je thuis afgeleverd en hebben op dat moment al een hoogte van 90 tot 100 cm. Als je gaat voor een set van 2 stuks kun je ook nog eens een extra korting tegemoet zien!

- 1 Extra Grote Mexicaanse Waaierpalm - vandaag slechts €27,99 ipv €79,99

- 2 Extra Grote Mexicaanse Waaierpalmen - vandaag slechts €44,99 ipv €159,99

Extra optie: 250ML Pokon Palmvoeding voor maar €6,99 ipv €11,99

Je palmbomen zullen nog mooier en groener worden wanneer je ze voedt met de palmvoeding van Pokon. Deze voeding bevat namelijk essentiële voedingselementen en een rijke mix van sporenelementen waardoor jouw palmbomen mooi en gezond blijven. Pokon voeding kan het hele jaar wekelijks gegeven worden aan de palmen. Toevoegen is eenvoudig: goed schudden voor gebruik en ½ dop toevoegen aan een liter water. De bomen zullen er blij mee zijn en de groene kleur van de bladeren zal nog intenser worden!

Highlights & specificaties

  • Extra Grote Mexicaanse Waaierpalmen (90 - 100 cm)
  • Geeft je tuin een zomerse/exotische look
  • Geschikt voor het Nederlandse klimaat
  • Geschikt voor in pot of volle grond
  • Eenvoudig te verzorgen
  • Tip: kies voor 2 stuks en ontvang oplopende korting!
  • Optioneel verkrijgbaar: pokon palmvoeding met extra korting
  • Levering op de Waddeneilanden of bij afhaalpunten is helaas niet mogelijk.
  • Let op: afwijkende retourvoorschriften wegens levende producten.
  • Verzendkosten: €5,95 (Let op: GRATIS verzending bij aankoop van 3 of meer artikelen)
Toon details Verberg details