Extra Grote Canarische Dadelpalmen (120 - 140 cm) | Voor een tropische sfeer in de tuin

Levertijd: Max. 10 werkdagen

Deze extra grote Canarische dadelpalmen zijn perfect geschikt voor het Nederlandse klimaat en geven je tuin een exotische sfeer.

€ 119,99  € 29,99

Palmbomen in de Hollandse (voor)tuin, het kan! Als je dacht dat palmbomen niet bestemd zijn voor ons klimaat heb je goed mis. Er bestaan namelijk tientallen verschillende soorten die dat wel zijn en vandaag hebben wij er daarvan één in de aanbieding. En dat voor een prijs waarvoor je het echt niet kan laten liggen.

Over de Phoenix

De Phoenix Canariensis komt van oorsprong van de Canarische Eilanden vandaar ook de Nederlandse naam ‘Canarische Dadelpalm’. Van de Phoenix bestaan veel verschillende soorten waarvan de Canariensis de meest bekende en voorkomende soort is. De Phoenix Canariensis kom je tegenwoordig in elk tropisch klimaat tegen maar in Spanje en Italië worden deze palmen vaak gebruikt als plantmateriaal langs openbare wegen of worden ze als sierplant aangeplant. In een tropisch klimaat kan deze palm zo’n 18 meter hoog worden met bladeren van 5 tot 6 meter lang. In Nederland zullen ze die hoogte niet bereiken, maar na 2 jaar krijgt de palm wel een stam.

Zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat

De veronderstelling die veel mensen maken is dat er in Nederland geen palmbomen kunnen groeien. Dit is echter onjuist. Deze palm is namelijk matig winterhard en kan maximaal zo’n 5 graden vorst hebben, wat inhoudt dat Nederland een zeer geschikt land is om de palm te planten. Het enige wat de palm echt nodig heeft is veel water en laat ons regenachtige klimaat daar nu prima op aansluiten! 

Onderhoud

Deze palm houdt van een zonnige standplaats (volle zon is geen probleem) en een zeer goed gedraineerde grond. Tijdens een droog voorjaar en/of warme, droge zomers elke dag water geven. Zorg ervoor dat de palm altijd in goed waterdoorlatende grond staat en dat overtollig water direct uit de pot kan. Wij adviseren de palm eens per jaar bij te mesten met geconcentreerde of vloeibare plantvoeding. Net als bij elke palm dient het oudste, bruine blad zo dicht mogelijk bij de stam afgeknipt te worden. Bruine punten kunnen worden afgeknipt. Dit heeft geen verder effect op de palm. De Phoenix Canariensis is een stevige wortelaar en kan zowel in de volle grond als in een pot geplant worden. Let er bij een sierpot op dat de plant voldoende ruimte krijgt.

Verzending & handleiding

De planten worden geleverd in een op-maat-gemaakte verzendverpakking waardoor de plant in goede staat wordt afgeleverd. Elke plant is voorzien van een label met uitleg over de verzorging. Daarin kun je bijvoorbeeld lezen wat de bloeitijd is, wat de ideale standplaats is, hoe vaak ze verzorgt moeten worden én nog veel meer. Zo ben jij binnen no time op de hoogte van alles wat je dient te weten over de bestelde planten en kan je binnenkort gaan genieten van de prachtige bloei!

Let op: dit betreft een levend product en heeft hierdoor afwijkende garantie en retourvoorwaarden.

Highlights & specificaties

  • Extra Grote Canarische Dadelpalmen (120 - 140 cm)
  • Geeft je tuin een zomerse/exotische look
  • De palmen groeien uit tot prachtige bomen
  • Geschikt voor het Nederlandse klimaat
  • Verbaas al je vrienden en familie!
  • Let op: afwijkende retourvoorschriften wegens levende producten
Toon details Verberg details