Laura
Kan ik je helpen?
- X
Laura
Laura is verbonden!
Hey! Ik ben Laura, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk

Beveilig je huis in zeven stappen

18 November 2021

  • Verhuizen naar een nieuw huis kan spannend zijn, maar het nemen van veiligheidsmaatregelen om het beschermd te houden kan zelfs overweldigend zijn. Het goede nieuws is dat inbraken elk jaar minder vaak voorkomen. Ondanks dat is het verstandig om je huis te beveiligen, al is het puur voor je eigen gemoedsrust. Om je te helpen met jouw checklist voor huisbeveiliging hebben we een duidelijke gids samengesteld met de zeven beste - en betaalbare - stappen die je kunt nemen om je huis te beschermen en potentiële indringers af te schrikken.

    Beveilig je deuren en ramen

    Jouw deuren en ramen op slot doen is de eerste en gemakkelijkste verdediging tegen indringers in huis, maar hoeveel van ons doen het consequent? Inbrekers zijn vaak op zoek naar gemakkelijke doelen en een ontgrendelde deur of raam is voor hen een uitgelezen mogelijkheid. Zelfs als je thuis bent, is het een goede gewoonte om ze op slot te houden. En als je het huis verlaat, controleer dan de deuren en ramen op de begane grond om er zeker van te zijn dat ze allemaal beveiligd zijn.

    Goed slot

    Upgrade je deursloten

    Je deuren en ramen op slot doen is misschien niet voldoende als je geen hoogwaardige sloten hebt. Sommige apparaten kunnen je helpen je ingangen in de gaten te houden. Deur- en raamsensoren kunnen bijhouden of een deur of raam op een kier staat. Slimme sloten kunnen zo worden ingesteld dat ze op bepaalde tijden automatisch worden vergrendeld.

    Koop een beveiligingssysteem

    Het installeren van een huisbeveiligingssysteem is een van de meest effectieve manieren om te voorkomen dat indringers binnenkomen en om je te waarschuwen als er wordt ingebroken. Uit gegevens blijkt dat in een huis zonder beveiligingssysteem de kans op inbraak ongeveer drie keer zo groot is. Als een indringer een beveiligingscamera of een bord ziet dat aangeeft dat je een beveiligingssysteem hebt, is dat vaak reden genoeg om het huis over te slaan.
    camera

    Houd jouw waardevolle spullen verborgen

    Laat bijvoorbeeld geen dure gereedschappen of fietsen in de open lucht staan, sluit jouw garagedeur en laat geen dure elektronica, portemonnees, sieraden, contant geld en andere dure spullen voor open ramen achter. Je kunt ook overwegen om raambekleding, zoals gordijnen of jaloezieën, te installeren om zo pottenkijkers geen kans te geven.

    Buitenverlichting installeren

    Inbrekers willen niet het gevoel hebben dat ze te zien zijn wanneer ze inbreken in een huis; buitenverlichting kan daarbij helpen. In plaats van jouw buitenverlichting altijd aan te laten, kun je overwegen te investeren in bewegingssensorlampen die de tuin verlichten wanneer ze beweging detecteren. Wel zo handig!

    bewegingssensor

    Laat het lijken alsof er iemand thuis is

    De meeste inbrekers zoeken liever een leeg huis en zijn zo snel mogelijk weer buiten. Daarom is één van de beste manieren om inbraken te voorkomen, het te laten lijken alsof er altijd iemand thuis is. Tijdens de werkdag kun je bijvoorbeeld binnenverlichting of de tv aan laten staan. Als je voor een langere periode weg bent, zoals een vakantie, zorg er dan voor dat een buur of familielid je post ophaalt, aangezien het opstapelen van post een weggever kan zijn dat de huiseigenaar een tijdje weg is.

    Koop een kluis

    Overweeg eerst een kluis of lockbox te kopen waarin je zaken als contant geld, sieraden, belangrijke documenten en andere items kunt bewaren waarvan je niet wilt dat een dief er mee wegloopt.

    In een perfecte wereld zouden indringers nooit jouw huis binnenkomen en hoef jij je dus nooit zorgen te maken dat jouw waardevolle spullen worden gestolen. Helaas is de werkelijkheid anders en is het daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn. Dat geeft een gevoel van rust en zorgt ervoor dat je makkelijker op pad kunt, zonder dat je hoeft te stressen om je woning. Elke kleine verbetering die je aanbrengt, zorgt ervoor dat jouw huis en dierbaren veiliger zijn.

    Terug
wolkje



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

Gillette Scheermesjes

13,49

MEGA-PACK Toiletpapier - 64 Rollen | 3-laags

39,99

17,99

70-PACK Batterijen | AA & AAA

59,99

12,99

Maak een keuze