Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Aan het laden...
aan het laden

5 stuks Amaryllis Bloembollen - Wit

5 stuks Amaryllis Bloembollen - Wit

3 - 5 werkdagen

Deze Amaryllisbollen zijn van superkwaliteit. Ze bloeien gegarandeerd vanaf 3-6 weken na aankoop zonder dat je er iets aan hoeft te doen!

Je bespaart €22,- -55%

39,99

17,99

In winkelmand

Informatie 5 stuks Amaryllis Bloembollen - Wit

Net als de meeste andere bloemen heeft de Amaryllis ook een symbolische betekenis. Zo staat de bloem symbool voor trots, betoverende schoonheid, vriendschap en genegenheid. Daarom zijn deze Amaryllis bollen ook leuk om weg te geven, maar zeker net zo leuk om zelf te hebben!

Standplaats
De Hippeastrum houdt van een lichte en warme plek. Van origine is de Amaryllis namelijk een subtropische plant. Ze houdt dan ook echt van de warmte, maar zodra de bloemknoppen en het blad goed uit de bol komen en de Amaryllis sneller gaat groeien, is het beter om de Amaryllis wat koeler te zetten en minder dicht bij een verwarming. Afhankelijk van de warmte van de standplaats bloeit de Amaryllis 4 tot 6 weken lang. Meer warmte zal de bloem sneller doen ontwikkelen waardoor hij eerder klaar zal zijn met zijn bloei, dus zet de Amaryllis wanneer hij gaat bloeien wat koeler, zodat je zo lang mogelijk plezier van de bloemen hebt.

Water geven
Zorg ervoor dat de grond waarin je de Amaryllis bol plant goed vochtig is, vochtige grond stimuleert namelijk de wortelgroei. In het begin zal jouw Amaryllis niet zoveel om water vragen, maar houd haar toch in de gaten en geef water als je ziet dat de grond droog wordt. Vooral als ze op of dichtbij de kachel staat kan de grond snel droog worden. Ook als je nog geen groei ziet houden de wortels ervan om in een vochtige grond te staan. Als de Amaryllis gaat groeien gaat ze meer water vragen en zul je wat vaker water moeten geven. Vooral als volwassen plant in volle bloei gebruikt een Amaryllis flink wat water.

Herkomst & product informatie
De Amaryllis komt van oorsprong uit de tropische gebieden van Mexico, Argentinië en het Caribisch gebied. Het is een prachtige potplant en zeer geliefd vanwege haar lange en rijke bloeiduur. De Amaryllis behoort tot de familie van de Amaryllidaceae en heet eigenlijk Hippeastrum. Amaryllis en Hippeastrum zijn twee nauw verwante geslachten en worden vaak door elkaar gehaald. Het grootste verschil zit in de stengel. Amaryllis heeft een massieve stengel en Hippeastrum een holle stengel. Hippeus betekent ridder en Astrum ster, vandaar de Nederlandse naam Ridderster. Hippeastrum is tegenwoordig in vele types en kleuren leverbaar.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Specificaties

Type plant Bloembollen
Soort plant Amaryllis
Potmaat 24 cm
Hoogte plant 10 - 15 cm
Luchtzuiverend Nee
Standplaats Lichte plaats met veel daglicht
Hoeveelheid zonlicht Veel
Waterbehoefte Geen water nodig
Giftig Ja, niet eetbaar
Snoeien
Bloeiperiode 4 tot 6 weken
Winterhard
Schrijf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

16-PACK - Opzetborstels

29,99

4,99

60-PACK Batterijen

59,99

14,99

8-PACK of 16-PACK Gillette Scheermesjes

29,99

10,89

Maak een keuze