Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Snelle levering in NL & BE
Beoordeeld met een 9.2
Achteraf betalen mogelijk
Aan het laden...
aan het laden

1+1 GRATIS Vlinderstruik

1+1 GRATIS Vlinderstruik

1 - 3 werkdagen

De Vlinderstruik doet wat hij zegt: geen vlinder die weerstand kan bieden door de nectar die hij voortbrengt. De Buddleja is een ware blikvanger voor in jouw tuin.

Je bespaart €20,- -40%

49,99

29,99

In winkelmand

Informatie 1+1 GRATIS Vlinderstruik

De plant komt van origine uit China en Japan. De geslachtsnaam Buddleja is afgeleid van de Engelse botanicus Adam Buddle. De soortaanduiding davidii verwijst naar de ontdekker ervan, pater Armand David.

De Vlinderstruik, ook wel Buddleja, is een echte magneet voor vlinders, bijen en hommels. Onder andere koolwitje, citroenvlinder, atalanta komen op je struik af (als ze in de buurt zijn). Hoe zonniger je struik staat, hoe meer nectar, hoe meer zoemende activiteit rond je struik.

Buddleja Davidii is goed winterhard en kan hele strenge vorst aan. Hij is niet wintergroen: in de herfst/winter verliest de vlinderstruik zijn blad, maar in het voorjaar loopt hij weer uit.

Verzorging
Buddleja Davidii (Vlinderstruik) wil op een lekker zonnige plek staan. Half-zon kan ook, maar hoe meer zon, hoe meer nectar en dus hoe meer vlinders, bijen en hommels.  Om tweede bloei in het jaar te stimuleren knip je uitgebloeide bloemen meteen weg. Na een goeie drie weken zullen er weer nieuwe bloemknoppen aangelegd zijn. Vanaf eind augustus laat je de uitgebloeide bloemen zitten zodat je tot diep in de herfst nog uitgebloeide bloemen in de struik hebt staan: ziet er ook mooi uit! En kleine beestjes zijn er blij mee.

Snoeien
Snoeien is belangrijk bij vlinderstruiken. Buddleja davidii bloeit op 1-jarig hout. Dat betekent dat de vlinderstruik na de eerste winter in het voorjaar gesnoeit moet worden. Doe dat in april, als de vorst voorbij is maar de sapstromen nog niet volop door de plant pompen. Snoei de dwergstruik terug tot 25 cm boven de grond.

Specificaties
Mag niet uitdrogen
Snoeiperiode: maart
Winterhard Zone: zone 8: -6.7 °C tot -12.2 °C
juli, augustus, september

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Vlinderstruik
Potmaat 17 cm
Hoogte plant 30 cm
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Halfschaduw, zon
Hoeveelheid zonlicht Veel zon
Waterbehoefte Mag niet uitdrogen
Giftig Nee
Snoeien Maart
Bloeiperiode juli, augustus, september
Winterhard Ja
Schrijf een beoordelingMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

48-PACK Longlife Batterijen AA of AAA

34,99

14,99

5-PACK Draadloze LED Spots

39,99

14,99

Maak een keuze